Smilepoint, mađarski brend pod kojim je registrovan inovativan, brz, bezbedan i pouzdan kozmetički tretman izbeljivanja zuba LED lampom, primaoce franšize traži u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.
Sreda
20.04.2016
Kompanija Smile Partner, vlasnik Smilepoint koncepta za izbeljivanje zuba, traži primaoce franšize i u zemljama ovog regiona.
 

U Sjedinjenim Američkim Državama, zemljama Europske unije i Australiji u poslednjih nekoliko godina konstantno raste potražnja za svim vrstama kozmetičkih tretmana za izbeljivanje zuba. Nije čudo. Prema anketama sprovedenim u pomenutim zemaljama, 98% ispitanika smatra da beli zubi i lep osmeh olakašavaju kontakt i komunikaciju među ljudima, 96% kaže da lepi zubi i osmeh povećavaju privlačnost osobe, dok 74% ispitanika veruje da lep i atraktivan osmeh uveliko može da pomogne u karijeri. Stoga ne čudi ni činjenica da je globalno tržište proizvoda za izbeljivanje zuba u 2013. dostiglo vrednost od 12 milijardi dolara. Potencijal za razvoj i rast na ovom brzorastućem tržištu uvidela je i mađarska kompanija Smile Partner koja je 2013. predstavila svoj koncept salona za izbeljivanja zuba – Smilepoint. Kako su nam potvrdili iz kompanije, sada imaju ambiciju da franšizu ponude i preduzetnim ljudima iz ovog regiona.

Iako Smilepoint u Mađarskoj postoji tek nešto više od godinu dana, uspeli su da razviju franšiznu mrežu sa više od 50 jedinica, što je, kako kažu, bio samo prvi korak u ekspanziji koja bi, pored matičnog tržišta, ubrzo trebalo da obuhvati i susedne zemlje – Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Smilepoint franšiza je vrlo fleksibilan sistem, ističu u kompaniji. Za najmanji format franšizne jedinice – franšizni korner – potrebno je obezbediti tek četiri kvadratna metra unutar postojećeg kozmetičkog ili manikir salona, spa ili fitness studija, hotela, stomatološke ordinacije. Ulazna naknada za pojedinačnu franšizu iznosi 4.000 evra, a uključuje sve što je potrebno za opremanje prostora i sam tretman – stolice, LED lampa, operativni priručnik, zaštitne naočare, dodatni pribor, kao i 100 pojedinačnih setova za izbeljivanje zuba. Postoji mogućnost uzimanja i master franšize, međutim, u tom slučaju, naknada je viša i određuje se po dogovoru.

U kompaniji kažu da će posebna pažnja biti posvećena edukaciji primaoca i osoblja koje bi radilo u salonu. Obuku vodi kvalifikovani instruktor koji će partnere detaljno upoznati s procesom izbeljivanja zuba (definicija, znanje o aktivnim supstancama), pravnim informacijama (specifikacija proizvoda prema propisima EU), najčešće postavljanim pitanjima, kontraindikacijama i svim koracima pri samom tretmanu.

Ostali elementi podrške obuhvataju i registraciju svih proizvoda u relevantnim institucijama Evropske unije, kao i sveobuhvatnu pomoć pri marketingu i promociji koncepta (brending, kampanje, promotivni prodajni alati). Ugovor se potpisuje na tri godine.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar