S.Oliver i u Sarajevu

Primatelje franšize za postojeće objekte prije svega tražimo "među svojim redovima", ali isto tako, trudimo se dobro procijeniti kome prepuštamo radnju. Iako postoje zainteresirani diljem Srbije za otvaranje novih objekata, za sada ćemo ​​maloprodajnu mrežu proširivati samo ukoliko procijenimo da bi otvaranje neke franšize bilo korisno.
Dragomir Stanković
Sreda
01.04.2015
Prva franšizna prodavnica nemačkog modnog brenda s.Oliver otvorena je u Bosni i Hercegovini.
 

Modni brend s.Oliver stigao je i u Bosnu i Hercegovinu, a prva prodavnica otvorena je nedavno u Alta centru u Sarajevu. Kako navode tamošnji mediji, primalac franšize – kompanija Amedex d.o.o – planira dalje širenje mreže. U prvoj prodavnici u BiH mogu da se pronađu proizvodi iz asortimana s.Oliver Casual Man & Woman i Accessories.

Ovu modnu marku osnovao je Bernd Freier otvorivši prvu trgovinu pod imenom Würzburgu – Sir Oliver. Kasnije je ime promenjeno u s.Oliver, a pod ovim brendom prodaje se odeća za muškarce, žene i decu, kao i razni dodaci garderobi.

Kompanija je sredinom prošle godine objavila da je usvojila novu strategiju razvoja koja podrazumeva fokusiranje na osnovni brend s.Oliver koji će i dalje odlikovati garderobu „opuštenog“ (casual) stila. U međuvremenu, stari brendovi preimenovani su u nove, pa je Sir Oliver postao s.Oliver Premium, a QS se danas prodaje pod imenom S.Oliver Denim. Brendovi Comma, Triangle by S.Oliver i Liebeskind Berlin nastaviće da posluju nezavisno.

Drugi deo strategije podrazumeva tržišnu ekspanziju. Mathias Eckert, direktor međunarodne veleprodaje i franšizinga, izjavio je po objavi nove strategije da će „S.Oliver i dalje biti pouzdan partner na svim tržištima sveta“.

Brend s.Oliver prisutan je u više od 30 zemalja, a može se pronaći u svim zemljama regiona (osim u Makedoniji), podaci su sa zvaničnog portala. Kompanija zapošljava više od 7.000 radnika. Sedište kompanije se nalazi u Rottendorfu u Nemačkoj.


Vesna Lapčić
Novinar