01.04.2015

S.Oliver i u Sarajevu

Prva franšizna prodavnica nemačkog modnog brenda s.Oliver otvorena je u Bosni i Hercegovini.

Modni brend s.Oliver stigao je i u Bosnu i Hercegovinu, a prva prodavnica otvorena je nedavno u Alta centru u Sarajevu. Kako navode tamošnji mediji, primalac franšize – kompanija Amedex d.o.o – planira dalje širenje mreže. U prvoj prodavnici u BiH mogu da se pronađu proizvodi iz asortimana s.Oliver Casual Man & Woman i Accessories.

s.Oliver, katalog Fot. s.Oliver

s.Oliver radnja u Sarajevu je tek prva u nizu – već tokom ove godine planira se otvaranje još nekoliko franšiznih prodavnica u Sarajevu, kao i nekoliko gradova BiH

Ovu modnu marku osnovao je Bernd Freier otvorivši prvu trgovinu pod imenom Würzburgu – Sir Oliver. Kasnije je ime promenjeno u s.Oliver, a pod ovim brendom prodaje se odeća za muškarce, žene i decu, kao i razni dodaci garderobi.

Kompanija je sredinom prošle godine objavila da je usvojila novu strategiju razvoja koja podrazumeva fokusiranje na osnovni brend s.Oliver koji će i dalje odlikovati garderobu „opuštenog“ (casual) stila. U međuvremenu, stari brendovi preimenovani su u nove, pa je Sir Oliver postao s.Oliver Premium, a QS se danas prodaje pod imenom S.Oliver Denim. Brendovi Comma, Triangle by S.Oliver i Liebeskind Berlin nastaviće da posluju nezavisno.

Drugi deo strategije podrazumeva tržišnu ekspanziju. Mathias Eckert, direktor međunarodne veleprodaje i franšizinga, izjavio je po objavi nove strategije da će „S.Oliver i dalje biti pouzdan partner na svim tržištima sveta“.

Brend s.Oliver prisutan je u više od 30 zemalja, a može se pronaći u svim zemljama regiona (osim u Makedoniji), podaci su sa zvaničnog portala. Kompanija zapošljava više od 7.000 radnika. Sedište kompanije se nalazi u Rottendorfu u Nemačkoj.

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank