06.05.2015

Posle Njujorka – Zagreb

Prva, demo-jedinica perionice veša LG Laundry Lounge otvorena je nedavno u Zagrebu. U narednom periodu očekuje se otvaranje franšiza.

Šta je zajedničko Njujorku i Zagrebu? Moderne perionice veša LG Laundry Lounge koje posluju po principu franšize. Prva perionica pod LG brendom otvorena je 2012. godine u Njujorku. Čekalo se skoro tri godine da se otvori i druga, što se desilo upravo u Zagrebu.

U kompaniji Bijeli svijet, koja je primalac master franšize LG Laundry Lounge za sve zemlje bivše Jugoslavije, kažu da će uskoro biti i novih otvaranja, kako u Hrvatskoj, tako i zemljama sveta.

 Loundry Lounge, Zagreb

Foto: Bijeli svijet
Franšizu perionice veša LG Laundry Lounge razvila je kompanija LG Electronics

Kako je ranije izjavio za Franchising.rs Mario Martinek, vlasnik kompanije Bijeli svijet, ova franšiza može da bude savršen dodatni posao jer ne zahteva veliko angažovanje. Prema njegovim rečima, ukoliko se posao započne sa četiri mašine za pranje i četiri mašine za sušenje veša, investicija se može isplatiti za pola godine.

Izgled perionica je strogo definisan, pa ne čudi, kako kaže Martinek, što LG zadržava pravo kontrole i insistira da svi standardi budu ispoštovani – za početak rada svake perionice neophodno je njihovo „zeleno svetlo“.

Za naredni period franšizne perionice veša ovog brenda biće otvorene u Maleziji i na Filipinima.

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank