Prva franšiza za Shoestar

Prva franšizna radnja obuće Shoestar otvorena je u Kragujevcu
Četvrtak
21.05.2015
Lanac prodavnica obuće Shoestar proširen je za još jedno prodajno mesto, i to u Kragujevcu. To je i prva franšizna radnja ovog lanca.
 

Sredinom maja, u okviru tržnog centra Kragujevac Plaza, otvoren je 13. maloprodajni objekat lanca obuće Shoestar. Kako stoji na sajtu ovog lanca, prodavnica u Kragujevcu ujedno je i prva franšiza u maloprodajnoj mreži.

Shoestar posluje na tržištu Srbije već deset godina. Prodavnice obuće i modnog asesoara, pored Kragujevca, imaju u Beogradu (osam radnji), kao i u Novom Sadu, Zemunu, Jagodini (po jedna). Novembra 2013. godine otvorena je i prva outlet prodavnica u Rumi.

Nosilac brenda Shoestar je kompanija Insert Retail d.o.o iz Beograda. Prema podacima sa sajta kompanije, Insert Retail je u partnerskom odnosu sa firmom Insert d.o.o. iz Rume, poznatom i po tome što u svojim pogonima u Rumi i Sremskoj Mitrovici proizvodi obuću za velike svetske brendove kao što su Prada, Valentino Garavani, Louis Vuitton, Dior, Louboutin i drugi. Od 2009. godine Insert d.o.o. nastupa i sa sopstvenim brendovima Antonella Rossi i Carlo Gaugin koji se mogu naći u svim Shoestar prodavnicama u Srbiji, ali i u zemljama regiona i Belorusiji. 


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar