Nakon preuzimanja investicioni fond Danube očekuje snažan rast - u skladu sa strategijom razvoja koja će se sprovoditi nakon akvizicije.
Petak
12.06.2015
Vlasništvo nad organizatorom franšiznog sistema Pek-Snack Kft, koji posluje u Mađarskoj i Hrvatskoj, preuzeo je privatni investicioni fond Danube SCA Sicar.
 

Pek-Snack Kft, jedan od vodećih proizvođača smrznutih testa u ovom regionu koji svoju maloprodaju širi kroz franšizu, promenio je nedavno vlasnika – objavljeno je na portalu konsultantske kuće IMAP MB Partners koja je u ovoj transakciji imala ulogu savetnika. Kompaniju je preuzeo investicioni fond Danube.

Skoro 80 vrsta proizvoda ove kompanije distribuira se kroz 1.800 franšiznih mini pekara u Mađarskoj i Hrvatskoj, a ukupni obrt kompanije iznosi 11,6 miliona evra. Prema broju partnera i prodajnih jedinica, Pek-Snack je, zapravo, i najveći franšizni sistem u Hrvatskoj. 

Investitor je, kako se navodi u saopštenju, procenio da postoji potencijal za snažan rast kroz razvojni plan koji će se sprovoditi nakon transakcije.

Prema podacima sa Bloomberga, sedište investicionog fonda Danube SCA Sicar nalazi se u Luksemburgu.


Vesna Lapčić
Novinar