Postavljanje rekorda za Ginisa organizuje se u FitCurves klubu u mađarskom gradu Gedele. Tokom 50 sati neprekidnog treninga izmeniće se više od hiljadu žena.
Sreda
17.06.2015
Ono što će pokušati da urade u jednom od FitCurves fitness klubova u Mađarskoj spada u ekstravagantne marketinške kampanje, kojima često pribegavaju veliki brendovi. Cilj je – ulazak u Ginisovu knjigu rekorda.
 

Kako je i zvanično najavljeno, između 19. i 21. juna Eva Čizmadia, jedna od primalaca FitCurves fitness franšize u Mađarskoj, pokušaće da postavi rekord za Ginisa tako što će održati neprekidni trening u trajanju od 50 sati. Izazov počinje u petak u 8 sati ujutru i završava se u nedelju u 10 sati pre podne. – Pokušaćemo da privučemo žene sve tri generacije – bake, majke i ćerke. Dobrodošle su sve žene od 12 do 99 godina starosti – najavljuje Čizmadia. Tokom 50 sati treninga izmeniće se više od hiljadu žena, a svaka od njih će vežbati po 30 minuta  – tačno onoliko koliko traje jedna sesija po FitCurves programu.  

Pored toga što su uspeli da privuku sve postojeće članice kluba, javio se i popriličan broj znatiželjnih žena koje su poželele da iskoriste priliku i isprobaju FutCurves program. Važno je, naglašava Čizmadia, da sve one postaju i potencijalne klijentkinje. Odjek u javnosti svakako će pomoći podizanju svesti o velikom svetskom fitness brendu i pomoći ostalim primaocima FitCurves franšize u Mađarskoj, objašnjava Čizmadia.

FitCurves se, da podsetimo, već nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao „Najveća mreža fitness klubova za žene”. – Ovo će biti prilika da dodamo još jedan rekord – kaže Čizmadia. – Takođe, nadamo se da ćemo na ovaj način izazvati ostale FitCurves klubove širom sveta da obore naš rekord – dodaje. Ambicija vredna pažnje, budući da u svetu postoji više od 11.000 FitCurves klubova u 80 zemalja. 

FitCurves, inače, klubove ima i u Srbiji – dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu. Tokom ove godine očekuje se otvaranje još jednog kluba u Beogradu. Kompanija, međutim, planira da ubrza ekspanziju i već je u potrazi za primaocima franšize, ne samo u Srbiji, već i u Hrvatskoj i Sloveniji.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar