01.09.2015

Već spremni za sajam

Od 15. do 17. oktobra u Palati kulture i nauke u Varšavi biće održan 13. Sajam franšiza – Franchise EXPO 2015. Predstaviće se više od 150 franšiznih sistema.

Prema aktuelnoj listi franšiznih sistema koji su potvrdili učešće na ovogodišnjem sajmu franšiza u Varšavi, organizatori već sada mogu da računaju na obaranje rekorda – više od 150 kompanija će predstaviti i ponuditi svoje poslovne ideje potencijalnim partnerima.

Sajam franšiza, Varšava Fot. PROFIT system, Marek Relich

Ove će godine i izložbeni prostor biti veći – ne samo zbog rekordnog broja izlagača, već i zbog toga što će štandovi biti prostraniji i atraktivniji

Sa rastom broja izlagača organizatori očekuju da će, prirodno, porasti i broj posetilaca. Prošlih godina, sajam je znalo da poseti više od 7.000 ljudi, podsećaju organizatori. Ove godine, pak, i izložbeni prostor će biti veći, ali ne samo zbog rekordnog broja izlagača, već i zbog toga što će štandovi biti prostraniji i – raskošniji.

Sve je više kompanija koje se odlučuju da same izgrade štandove, računajući da će se ta investicija povoljno odraziti na dalje poslovanje. Tako, i ove godine očekujemo da će nići replike kafića, restorana, prodavnica, koje će neverovatno ličiti na prave objekte i lokale. Uverljiv prikaz i atraktivan dizajn svakako će tim izlagačima stvoriti veće šanse za privlačenje novih primalaca franšize – kaže Arkadiusz Słodkowski, predsednik konsultantske kuće PROFIT system*, koja je i ove godine glavni organizotor sajma.

Posetioci će moći da biraju franšize iz nekoliko oblasti – predstaviće se sistemi iz oblasti ugostiteljstva i gastronomije, kojih je tradicionalno i najviše, ali i banke, osiguravajuće kuće, trgovinski lanci, modni brendovi i sistemi iz automobilske industrije (auto-servisi, prodaja rezervnih delova...).

Kao i svake godine, za one koji žele da saznaju nešto više o ovom načinu poslovanja, organizatori su pripremili nekoliko edukativnih programa u sklopu Foruma o franšizingu. Stručnjaci iz oblasti franšizinga biće zaduženi da svojim iskustvom i savetima pomognu zainteresovanim primaocima franšize – od toga kako da odaberu pravu poslovnu ideju, do toga koliko je potrebno uložiti u pokretanje franšize.

Više informacija o Franchise EXPO 2015 možete pronaći ovde.

___________

* PROFIT franchise services d.o.o, izdavač portala Franchising.rs, deo je PROFIT system grupe. Više o kompaniji PROFIT system, potražite na našim stranicama profitsystem.rs

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank