Zdravlje i lepota u fitnes franšizi

Biznis model je vrlo jednostavan i profitabilan. Za vođenje franšize potrebno je tek nekoliko zaposlenih, a klub se može smestiti u prostor od 25 do 80 kvadratnih metara.
Na slici: Pedro Ruiz i Alexandre Lourenço
Sreda
13.01.2016
Prvi fitnes klub pod imenom Personal20 otvoren je i testiran u Španiji. Sada je na redu međunarodna ekspanzija.
 

Personal20 je nova fitnes franšiza koje će, kako kažu tvorci ovog koncepta, uneti revoluciju u industriju fitnesa. Pre svega jer je za rezultate potrebno mnogo manje vrenema – korišćenjem EMS tehnologije (elektro-mišićne stimulacije) umnogome se pojačavaju efekti samog vežbanja. Tvorci ovog koncepta, Alexandre Lourenço i Pedro Ruiz, dve godine su unapređivali i testirali program, tako da za rezultate garantuju i sami. Iako se program prilagođava individualnim potrebama svakog klijenta, Personal20 je, kako kažu, odgovor na jedan od globalnih problema savremenog čoveka.

Činjenica je da više ljudi umire od posledica gojaznosti nego od pušenja, a kardiovaskularne bolesti su u konstantnom porastu. Na sreću, postoji rešenje i vrlo je jednostano – kvalitetnija ishrana i vežbanje – kaže Alexandre Lourenço, jedan od tvoraca Personal20. – Naš program omogućava klijentima da postignu idealnu figuru i formu vežbajući svega 20 minuta dva puta nedeljno – što znači da je pogodan za sve one koji žele rezultate, a nemaju previše vremena ili ne vole da vežbaju – objašnjava Lourenço.

U zavisnosti od toga šta žele da postignu, klijenti mogu da izaberu trening za povećanje mišićne mase, smanjenje težine ili celulita, oblikovanje tela, oporavak posle porođaja, rehabilitaciju. Sve se to mnogo lakše postiže korišćenjem specijalne opreme i odela koje, provodeći blage električne impulse, omogućava da se aktivira pun potencijal mišića i poveća njegova prokrvljenost, što je od suštinske važnosti za postizanje željenih rezultata. Trening se, inače, odvija pod budnim okom profesionalnog trenera. Oprema je potpuno bezbedna i ne postoji opasnost od oštećenja zglobova ili mišića.

Ovu tehnologiju, ističe Lourenço, već godinama koriste vrhunski sportisti, među njima i Rafael Nadal, Kristijano Ronaldo i fudbaleri Bajerna.

Personal20 program omogućava klijentima da postignu idealnu figuru i formu vežbajući svega 20 minuta dva puta nedeljno

Personal20 je nastao kao plod saradnje između dva „veterana franšizinga“. Alexandre Lourenço je suvlasnik portugalske kompanije GrupoConcept, koja već deset godina razvija dve franšize iz oblasti lepote i nege tela – BodyConcept i DepilConcept, dok je Pedro Ruiz zaslužan za razvoj Vivafit franšize, mreže fitnes klubova za žene. Udruživši snage, sa iskustvom u poslu i franšizingu koje se meri decenijama, obojica su sada spremni da Personal20 prošire širom sveta – takođe, putem franšize. Prvi fitnes klub pod novim brendom Personal20 otvoren je u Španiji, a uskoro se očekuju otvaranja u Portugalu i Omanu.

Biznis model je vrlo jednostavan i profitabilan – kaže Lourenço. – Za vođenje franšize potrebno je tek nekoliko zaposlenih, a klub se može smestiti u prostor od 25 do 80 kvadratnih metara – kaže on i dodaje da sama činjenica da su u ovom poslu jako dugo i da već znaju kako se upravlja velikim franšiznim sistemima, garantuje budućim partnerima profesionalnu saradnju i bezrezervnu podršku po svim pitanjima poslovanja.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar