29.09.2015

Doći, videti, naučiti

Kako proceniti koliko vredi franšiza i šta zaista nude franšizni sistemi, saznaće oni koji posete Forum o franšizingu na ovogodišnjem Sajmu franšiza u Varšavi.

Sajam franšiza u Varšavi svrstava se u prestižne franšizne događaje koji se održavaju na tlu Evrope. Na samo da je za ovih 13 godina postojanja postao najveći sajam franšiza u Srednjoj i Istočnoj Evropi, već i manifestacija sa dobrom reputacijom. Sajam, naime, svake godine poseti više od 7.000 ljudi, a zainteresovani za franšizu ne dolaze samo iz Poljske, nego i iz inostranstva. Posetioci će ove godine moći da vide i upoznaju se sa više od 150 franšiznih sistema, a oni koji bi želeli da nauče više o ovom načinu poslovanja i pokretanju sopstvenog posla, moći će da iskoriste Forum o franšizingu. Svoja zapažanja izneće stručnjaci za franšizing, konsultanti i istaknuti preduzetnici koji su se već dokazali u ovoj oblasti. 

sajam, franšiza, Varšava Fot. PROFIT system

Na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira poslovne ideje ili koliko se novca može zaraditi uzimanjem franšize, samo su neke od tema ovogodišnjeg Foruma o franšizingu koji se održava u sklopu Sajma franšiza u Varšavi.

Forum počinje predavanjem o osnovnim načelima saradnje u franšizingu. Michal Wisniewski, direktor konsultantske kuće PROFIT system*, pričaće o pravima i obavezama partnera i istaći koje prednosti i mane donosi ova vrsta saradnje.

Predavanja predstavnika Poljske franšizne asocijacije biće za one koji žele da saznaju kako proceniti da li je franšizni sistem dobar i vredan kao koncept za pokretanje posla. Pored saveta kako proveriti šta zaista nude franšizni sistemi, biće reči i o tome kakvi treba da budu profili idealnog kandidata i idealnog davaoca franšize da bi saradnja bila uspešna i profitabilna za obe strane.

Koje sve aspekte poslovanja treba da uredi i definiše davalac franšize pre nego što počne da pregovara sa potencijalnim primaocima franšize, predstaviće konsultanti grupacije PROFIT system*, koji se svakodnevno bave kreiranjem poslovnih modela i razvojem franšiznih sistema za kompanije koje žele da se posvete ovom načinu poslovanja. Jedna od važnih tema biće i koliko zarade oni koji pokrenu posao pod okriljem poznatog brenda.

Program Foruma

Četvrtak, 15. oktobar

 • 10.30: Tuđa ideja za sopstveni biznis – načela saradnje u franšizingu
  Michal Wisniewski, direktor konsultantske kuće PROFIT system
 • 11.30: Predstavljanje franšiznog sistema: Energa. Želite da razvijate svoj biznis, učinite uz kompaniju Energa
  Łukasz Hodorowicz, direktor Odeljenja za prodaju kompanije Energa-Obrót S.A.  
 • 12.00: Kako izabrati franšizu i napraviti dobar dil?
  Damian Ozga, My Travel, član borda Poljske franšizne asocijacije (POF), Arkadiusz Słodkowski, PROFIT system, član borda POF-a
 • 13.00: Predstavljanje franšiznog sistema: Chata Polska. Sa nama je budućnost sigurna
  Helena Rumińska, direktorka prodaje i razvoja

Petak, 16. oktobar

 • 10.30: Koliko se možete zaraditi u franšizingu?
  Karol Kaczmarek, PROFIT system
 • 11.30: Nema biznisa bez strasti
  Jarosław Kuźniar, novinar, voditelj, vlasnik turističke agencije i portala Goforworld.com
 • 12.30: Predstavljanje franšiznog sistema: Capital Realty: Razvoj franšize na tržištu nekretnina
  Aistė Naujokaitytė, Capital Realty
 • 13.00: Franšizni ugovor – kako pregovarati s davaocem franšize?
  Maksymilian Wudecki/ Piotr Paryż, konsultanti grupacije PROFIT system

Subota, 17. oktobar

 • 10.30: Predstavljanje franšiznog sistema: Sovrana
 • 11.30: Kako odabrati najbolju lokaciju za posao?
  Anna Smolińska, Lokalnabiznes.pl
 • 12.30: Modne franšize. Pregled tržišta
  Grzegorz Morawski, novinar portala Franchising.pl i magazina Własny Biznes Franchising

Više informacija o Franchise EXPO 2015 u Varšavi možete pronaći ovde.

____________

* PROFIT system je međunarodna konsultantska kuća specijalizovana za franšizing. Predstavništva ima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Ukrajini, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Saudijskoj Arabiji. Organizator je Sajma franšiza u Varšavi i izdavač Franchising portala u svim zemljama u kojima posluje. 

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank