25.11.2015

Uz osmeh do franšize

Mađarski Smilepoint je do sada otvorio osam podružnica u Slovačkoj. Nove primaoce franšize traže i u zemljama ovog regiona.

Nije prošlo ni godinu dana otkako je mađarski koncept za izbeljivanje zuba Smilepoint ušao na tržišta Češke i Slovačke. Do sada, dve franšizne podružnice otvorene su u Češkoj, osam u Slovačkoj. – Cilj nam je da nastavimo da širimo mrežu kako bi ovaj kozmetički tretman, koji je pre svega, bezbedan, brz i komforan, bio dostupan što većem broju ljudi – kaže Eva Hrneková iz kompanije Smiling Slovakia, koja je primalac master franšize za teritoriju Slovačke.

Smilepoint, Slovačka Fot. Smilepoint Dunajská Streda

Izbeljivanje zuba spada u male biznise, ali sa velikim potencijalom. Beli zubi nisu više samo izraz lepote, već i brige o zdravlju.
Eva Hrneková

Širenje mreže planirano za 2015. još uvek nije okončano. Kompanija očekuje da će do kraja godine potpisati ugovor za dve podružnice s novim partnerima. U naredne dve godine, pak, mreži bi trebalo da se pridruži još 15 novih poslovnica. To je jedan od razloga zašto se kompanija odlučila za razvoj putem franšize. – Javlja se mnogo zainteresovanih, što je verovatno podstaknuto činjenicom da se radi o inovativnom i modernom tretmanu u Slovačkoj. Štaviše, to pokazuje i situacija na tržištu, jer se klijenti rado okreću inovativnim uslugama u oblasti nege lepote i tela, tako da i broj skeptičnih klijenata, bar što se izbeljivanja zuba tiče, opada  – objašnjava Hrneková.

U narednim koracima, Smilepoint će pokušati da privuče i stomatologe. – Predstavili smo Smilepoint Dentist Partner Program – partnerski program osmišljen za stomatologe koji imaju svoje ordinacije. Smatramo da bi tretman izbeljivanja zuba, osim za klasične salone lepote, mogao da bude atraktivan i za stomatologe, kao nova poslovna prilika, to jest, profitabilna dopuna osnovnoj delatnosti – dodaje Eva Hrneková.

Smilepoint, Slovačka

Foto: Smilepoint Dunajská Streda

Smilepoint u Mađarskoj ima više od 50 franšiznih jedinica. Nove partnere, koji bi bili voljni da razvijaju mrežu franšiza, traže i na tržištima ovog regiona – Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank