Uz osmeh do franšize

U tradicionalno vinarskom kraju Željko Špalat je ipak odlučio otvoriti Kuću piva. I nije se pokajao...
Sreda
25.11.2015
Mađarski Smilepoint je do sada otvorio osam podružnica u Slovačkoj. Nove primaoce franšize traže i u zemljama ovog regiona.
 

Nije prošlo ni godinu dana otkako je mađarski koncept za izbeljivanje zuba Smilepoint ušao na tržišta Češke i Slovačke. Do sada, dve franšizne podružnice otvorene su u Češkoj, osam u Slovačkoj. – Cilj nam je da nastavimo da širimo mrežu kako bi ovaj kozmetički tretman, koji je pre svega, bezbedan, brz i komforan, bio dostupan što većem broju ljudi – kaže Eva Hrneková iz kompanije Smiling Slovakia, koja je primalac master franšize za teritoriju Slovačke.

Širenje mreže planirano za 2015. još uvek nije okončano. Kompanija očekuje da će do kraja godine potpisati ugovor za dve podružnice s novim partnerima. U naredne dve godine, pak, mreži bi trebalo da se pridruži još 15 novih poslovnica. To je jedan od razloga zašto se kompanija odlučila za razvoj putem franšize. – Javlja se mnogo zainteresovanih, što je verovatno podstaknuto činjenicom da se radi o inovativnom i modernom tretmanu u Slovačkoj. Štaviše, to pokazuje i situacija na tržištu, jer se klijenti rado okreću inovativnim uslugama u oblasti nege lepote i tela, tako da i broj skeptičnih klijenata, bar što se izbeljivanja zuba tiče, opada  – objašnjava Hrneková.

U narednim koracima, Smilepoint će pokušati da privuče i stomatologe. – Predstavili smo Smilepoint Dentist Partner Program – partnerski program osmišljen za stomatologe koji imaju svoje ordinacije. Smatramo da bi tretman izbeljivanja zuba, osim za klasične salone lepote, mogao da bude atraktivan i za stomatologe, kao nova poslovna prilika, to jest, profitabilna dopuna osnovnoj delatnosti – dodaje Eva Hrneková.

Foto: Smilepoint Dunajská Streda

Smilepoint u Mađarskoj ima više od 50 franšiznih jedinica. Nove partnere, koji bi bili voljni da razvijaju mrežu franšiza, traže i na tržištima ovog regiona – Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.


Nataša Bogojević
Novinar