19.01.2016

Uspešna godina za Conte of Florence

Za modni brend Conte of Florence, koji u Srbiji posluje kao franšiza, prošla godina je bila uspešna kada je reč o širenju maloprodajne mreže, ali i ukupnog poslovanja.

Kompanija Velvet sport je 2014. postala primalac master franšize italijanskog brenda Conte of Florence za sve zemlje bivše Jugoslavije. Prve radnje kompanija je otvorila u Beogradu i Novom Sadu 2014, da bi se širenje nastavilo tokom prošle godine.

Conte of Florence, Kopaonik Fot. Conte of Florence - Srbija / Facebook

Brend Conte of Florence postoji od 1952, ima jako dugu tradiciju i verujemo u njegov uspeh i na ovim prostorima. Imamo nameru da i dalje kroz franšizu širimo ovaj brend u svim zemljama bivše Jugoslavije.
Sanja Đorđević

Sanja Đorđević, direktorka kompanije Velvet sport, od početka je imala cilj da proširi franšiznu mrežu. Tokom prošle godine, kompanija Velvet sport je otvorila i treću radnju u Srbiji, na Kopaoniku. Pored toga, date su i dve franšize van granica Srbije.

Prvo je, sredinom godine, otvorena franšizna radnja u Budvi u tržnom centru TQ Plaza. Primalac franšize za region Budve je kompanija Time Marine.

Krajem oktobra 2015. počela je sa radom i radnja u Ljubljani, a primalac franšize za taj grad je kompanija Taurus. – Poslovanje u prošloj godini je bilo bolje nego 2014, tako da postepeno napredujemo. Brend Conte of Florence postoji od 1952, ima jako dugu tradiciju i verujemo u njegov uspeh i na ovim prostorima. Imamo nameru da i dalje kroz franšizu širimo ovaj brend u svim zemljama bivše Jugoslavije – kaže Sanja Đorđević.

Garderoba ovog brenda uglavnom je namenjena starijima od 16 godina, a kolekcije uključuju i linije za skijanje, golf i jedrenje. Odlikuju se širokim spektrom boja, dezena i materijala.

Vesna Lapčić

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank