JUMICAR

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Automobil je, više od bilo kog drugog tehnološkog dostignuća, simbol modernog dinamičnog društva. Ali je i simbol koji donosi strašne posledice po one najranjivije učesnike u saobraćaju: decu. Svake godine veliki broj dece biva povređeno ili strada u saobraćajnim incidentima. Stoga je veoma važno da deca što ranije shvate saobraćaj, nauče kako da u njemu učestvuju i kako da izbegnu sve zamke koje ih, kroz život, očekuju. A znanje koje se dobija tako što je istovremeno i zabava - najbolje je znanje.

Ovo je upravo misija Jumicar® koncepta: pružati deci obuku u saobraćaju kroz - zabavu!

Jumicar koncept omogućava da deca već u uzrastu od sedam godina dobiju priliku da voze prave male automobile sa ekološkim pogonom, po stalnim i mobilnim poligonima koji bezbedno simuliraju stvarne uslove vožnje. Tako se kroz zabavnu i praktičnu nastavu deca obrazuju o saobraćaju, a na kraju obuke dobijaju i dečju vozačku dozvolu. Umesto da gledaju filmove ili slučaju predavanja o opasnostima u saobraćaju, deca postaju ne samo mali vozači, nego budući oprezni i spretni učesnici u saobraćaju koji neće biti pretnja po bezbednost i živote drugih.

Koncept je zamišljen tako da na jednom mestu ponudi aktivnosti i zabavu za celu porodicu, kroz dva modela: stacionarne i mobilne poligone. Sama obuka na stacionarnim poligonima je namenjena deci: polaznicima škole se izdaju karte, a po uspešno završenom kursu i vozačke dozvole. Deca i roditelji, odnosno pratioci, mogu da se osveže i okrepe napicima i hranom. U sklopu objekta se prodaju i suveniri (majice, kape, kacige, rukavice...). Poligoni mogu da se zakupe za rođendane i proslave, a neki od njih imaju i prateće objekte, kao što su tereni za mini-golf ili neku drugu zabavu za decu i pratioce. Mobilni poligoni, pak, mogu da se angažuju za promotivne potrebe auto-kuća, robnih kuća sa parkingom ili garažom, sajmova, događaja (kao što su Dan bezbednosti, itd.), školska takmičenja u poznavanju saobraćaja, za proslave ili bilo šta drugo.

Dodatno, specifična priroda Jumicar poligona privlači i interes oglašivača ili partnera: auto-kuća, osiguravajućih kuća, prodavaca goriva i opreme, auto-škola, itd.

Jumicar automobili imaju sve što i pravi automobili sa automatskim menjačem. Posebno su koncipirani i dizajnirani za decu: imaju šasiju od polietilena koji amortizuje udarce do 20 km/h, pojase za vezivanje u tri tačke, hidraulične disk-kočnice, ekološki četvorotaktni benzinski motor sa potrošnja od oko 0,3 litre benzina na sat, uz emitovanje buke od svega 52 decibela. Brzina automobila je ograničena na 15 km/h. Motori izuzetno dugo traju, jer rade u režimu niskih obrtaja i opterećenja.

Jumcar je, dakle, poslovni koncept koji partnerima omogućava višestruke mogućnosti zarade: na stacionarnim ili mobilnim poligonima, kroz iznajmljivanje vozila deci i prateće usluge/sadržaje za decu i roditelje, kroz atraktivnost za oglašivače i poslovne partnere kojima je ovakav koncept idealan za seriju promotivnih aktivnosti.

Jumicar je jedinstven koncept, sa 20 godina dokazanog iskustva i znanja. Poznati smo širom Evrope kao brend sa izuzetno pozitivnom percepcijom, podržani od strane različitih institucija koje su u nama prepoznale društveno korisni koncept koji značajno doprinosi edukaciji dece u saobraćaju.

Omogućavamo Vam da budete deo dokazanog koncepta, obezbeđujemo znanje, iskustvo, opremu, logistiku i podršku, ali uz poštovanje lokalnih specifičnosti: koncept je fleksibilan i dozvoljava prilagođavanja lokalnim potrebama.

Nakon Slovenije i Hrvatske, Jumicar traži primaoce master franšize i franšize za Srbiju i Bosnu.

Sopstvene poslovnice

Nemačka

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

Austrija, Hrvatska, Kipar, Velika Britanija, Finska, Nemačka, Grčka, Maroko, Portugal, Katar, Slovenija, Španija, Turska, UAE

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

Jumicar®:

 • garantuje primaocu master franšize teritorijalnu ekskluzivnost;
 • pomaže pri izboru mesta za poligon, kao i pri njegovom opremanju;
 • omogućava povoljne nabavke svih neophodnih i dodatnih proizvoda potrebnih za rad;
 • dostavlja promotivni materijal i razvija marketinšku strategiju;
 • o novinama i unapređenjima u ponudi i konceptu obaveštava primaoce franšize na godišnjim sastancima;

Svaki operater dobija i priručnik (Operativni priručnik) sa svim bitnim podacima o vođenju poligona, bilo stacionarnog, bilo mobilnog. Dodatno, omogućavamo tzv. "uči dok radiš" obuku na postojećim poligonima.

Svakako, centrala Jumicar je primaocima uvek na raspolaganju za sva pitanja i podršku.


OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Potrebna inicijalna ulaganja za franšizu Jumicar-a, bez operativnih troškova poslovanja, iznose (okvirno) 29.000 odnosno 34.000 evra, u zavisnosti od tipa automobila koji se nabavljaju - polovni ili novi.

Investiciju čini:

Oprema

 • pet automobila (novih ili polovnih) Preporučujemo 2 različita modela - mini džipove i oldtajmere;
  5 x 3.950 EUR (5 x 3.100 EUR u slučaju polovnih automobila)
  Ukupno 19.750 EUR
 • osnovna oprema: saobraćajni znaci, semafori sa daljinskim upravljanjem, materijal (prepreke i sl.) za poligon; ostala Jumicar oprema (zastavice, odeća...) kao i startni paket za marketing;
  Ukupno oko 9.000 EUR

Naknade:

 • licencne (franšizne naknade) po automobilu:
  5 x 1.000 EUR (licenca za auto je 200 EUR godišnje odnosno 1000 EUR za 5 godina)
  Ukupno: 5.000 EUR

Naknada za svaki novi auto (auto se nabavlja pod istim uslovima) je 200 EUR godišnje.

Troškovi tekućeg poslovanja uključuju: zakup zemljišta za poligon, troškove osoblja, troškove pratećih sadržaja (hrana, piće....) kao i operativni troškovi (gorivo, struja...). Tekući troškovi zavise i variraju od slučaja do slučaja.


OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Ukoliko ste preduzetni i spremni za sopstveni posao, što je prvi uslov za saradnju, a Jumicar vidite kao pravu šansu - što je drugi uslov: dobrodošli da nas upoznate, a potom i posetite u Hamburgu!

Obratite sa za Informativni paket, koji će Vam pružati dodatne informacije o sistemu.

Dodatnih uslova nema, s tim što primalac Jumicar franšize mora da obezbedi zemljište za stacionarni poligon: neophodno je najmanje 250 m2, a idealna površina iznosi 400 m2.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Jumicar GmbH

Heestweg 1, 22143 Hamburg
Nemačka

+385 92 111 88 18

jumicarcro@gmail.com

www.jumicar.com

Kontakt osoba za kandidate

Alagić F. Alan dipl.krim

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno JUMICAR. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.