LG Laundry Lounge

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

LG Laundry Lounge je brend samouslužnih perionica koje pružaju usluge pranja, sušenja i peglanja veša. Koncept je osmislila i razvila kompanija LG Electronics. Prva perionica je 2012. otvorena u Njujorku, a sada se i preduzetnim ljudima iz zemalja regiona nudi mogućnost otvaranja franšize. Hrvatska kompanija „Bijeli svijet“, kao primalac master franšize za sve zemlje bivše Jugoslavije, vodiće razvoj franšizne mreže i konstantno pružati podršku pojedinačnim primaocima franšize „od ideje do realizacije“.

Zašto pokrenuti LG Laundry Lounge franšizu?

Za otvaranje LG Laundry Lounge perionice nije potrebno puno iskustva, znanja i finansija. Nije potrebno polagati majstorski niti stručni ispit. Potrebno je samo ispuniti minimalne tehničke uslove. Pri tom, perionica je jednostavno i profitabilno ulaganje – za njeno otvaranje i vođenje potrebne su niske početne investicije, a kako zahteva minimum radne snage, nema ni velikih fiksnih troškova. Sa druge strane, ove usluge su uvek tražene, a naplata usluga je u gotovini – bez odloženog plaćanja i nenaplativih potraživanja – čime se omogućava brži povraćaj investicije.

Tipični korisnici samouslužnih perionica su turisti, studenti, podstanari bez sopstvene mašine za veš, ali i osobe čija je kućna mašina trenutno van upotrebe, kao i oni koji imaju mašinu, ali koriste perionicu zbog mogućnosti bržeg pranja, većeg broja uređaja i njihovog većeg kapaciteta (kućne mašine za veš ne mogu oprati velike komade kao što su ćebad, jakne, jorgani, itd.). Korisnici su, sa druge strane, i hoteli, restorani, kompanije za čišćenje, javne institucije, studentski domovi, apartmani, kampovi, marine, hosteli, domovi za stara lica, male firme (frizeri, saloni lepote, radionice...).

Što čini LG Laundry Lounge posebnim?

Kvalitet opreme i usluge. Kako su ovo mašine velikog kapaciteta, mogu se prati i veći komadi, kao što su perjane jakne, prekrivači, ćebad...

Prijatan ambijent. LG Laundry Lounge se trudi da i dizajnom perionice prenese deo „kućne atmosfere“. Bojama, unutrašnjim uređenjem i savršenom čistoćom prostora stvorena je prijatna atmosfera, a klijentima je na raspolaganju besplatan internet, televizija, aparati za kafu, sokovi i grickalice, dečji kutak – sve kako bi se osećali „kao kod kuće“. Dok čekaju, klijenti mogu napuniti svoj pametni uređaj ili besplatno koristiti tablet.

Automatizacija. Način plaćanja u LG Laundry Lounge perionicama prilagođen je kovanicama i karticama. Drugi vid automatizacije, ne manje važan, jeste automatsko doziranje sredstava za pranje.

Pogledajte više: https://www.youtube.com/watch?v=3GQzye6FBy4

Skinite PDF brošuru sa svim detaljima

Sopstvene poslovnice

1 (SAD)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

2 u Hrvatskoj (Zagreb i Zadar)
1 Crna Gora (Podgorica)

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

Podrška primaocu franšize

Davalac master franšize, kompanija „Bijeli svijet“ obezbeđuje sve neophodne mašine i rezervne delove, servis i montažu i knjigu standarda, kao i sledeću podršku i usluge:

 • Planiranje
  • razvoj ideje
  • analiza potreba i studija izvodljivosti (izbor opreme)
  • pomoć pri pokretanju posla
 • Izrada nacrta
  • nacrti prostora i instalacija
  • radni postupak i tehnološki projekat
 • Ugradnja
 • Obuka osoblja
  • trening osoblja
  • mere zaštite na radu
 • održavanje mašina
 • Podrška
  • marketinška
  • prodajna podrška

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Primalac franšize ne plaća ulaznu niti redovnu franšiznu naknadu – jedino je u obavezi koristiti LG profesionalne uređaje.

Visina investicija zavisi od odabrane opreme. Navodimo dva primera:

Samouslužna perionica koju čine 4 mašine za pranje i 4 mašine za sušenje veša, žetonjera i menjač novca – ukupna investicija cca 20.000 EUR (cena mašina i žetonjere – cca 16.000 EUR; uređenje prostora – cca 4.000 EUR)

Uslužna perionica sa 2 mašine za pranje, 2 mašine za sušenje veša, valjkom, stolom za peglanje – ukupna investicija cca 12.000 EUR (uređaji 10.000 EUR i uređenje prostora cca 2.000 EUR).

Neophodna su i sredstva za početak poslovanja – tekuća poslovna likvidnost.


OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Prostor od min. 30 kvadrata na prometnoj lokaciji – preporučuje se da to budu mesta sa dovoljno stanovništva ili mesta pored prodavnica sa velikom posetom, a svakako se preporučuju lokacije u blizini parkirališta. Franšiza je takođe pogodna za otvaranje u hostelima, marinama, kampovima, studentskim domovima.
Prostor mora udovoljavati minimalnim tehničkim uslovima propisanim zakonom.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Bijeli Svijet d.o.o.

Kranjčevićeva 50, Zagreb

+385 1 309 18 70

+385 1 309 18 71

mario.martinek@bijelisvijet.hr

www.laundry-systems.com

Kontakt osoba za kandidate

Mario Martinek

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno LG Laundry Lounge. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Sve informacije u katalogu potiču od samih organizatora sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri ponudu svakog od izlistanih sistema. Redakcija zadržava pravo da i sama proveri informacije sadržane u katalogu. Ako primetite ili primite obaveštenje da je bilo koja informacija u katalogu netačna ili zastarela, molimo vas kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising portala, obaveštava čitaoce da ne prikupljaj ili obrađuj podatke koji se šalju putem kontakt formulara u katalogu. Svi podaci upisani u kontaktni formular se automatski šalju, putem e-maila, organizatoru sistema koji je naveden u katalogu, u delu koji se odnosi na informacije o franšiznom sistemu. Organizator sistema koji prima poslate podatke, iste će koristiti da pruža informacije o svom sistemu takvim osobama. Slanje bilo kojeg ličnog podatka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke unesene putem kontakt obrazaca je entitet odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka.