Dairy Queen

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Dairy Queen Grill & Chill® – Porodični restoran brze usluge u američkom stilu i poslastičarnica – pod jednim krovom. U mreži imaju 6.800 franšiznih restorana u SAD-u i još 28 zemalja, a hrana i poslastice ovog lanca služe se već više od 75 godina. Meni DQ® restorana čine i slasni burgeri (među njima najpoznatiji je Flamethrower Grill Burger®), „pileći prsti“, salate, tortilje (wraps), sendviči. Međutim, ono čime je DQ® izgradio ime i što dan-danas privlači mušterije jesu tzv. soft serve proizvodi – sladoledi na točenje, voćne i ledene poslastice i napici, među kojima su i svetski poznati Blizzard®, Flavour Treat voćni smutiji,  MooLatte® napici na bazi kafe, milkšejkovi, sladoledi u kornetu, voćni kupovi sa sladoledom, smrznuti kolači raznih ukusa.

Dairy Queen restoran moguće je otvoriti u više različitih formata -- od restorana u šoping centru, klasičnog restorana, pa sve do restorana drive-in tipa.

Po čemu se Dairy Queen Grill & Chill® izdvaja od drugih?

  • Kompletan meni sa bogatom linijom slatkih proizvoda (smrznute poslastice i dezerti)
  • Svi proizvodi „pravljeni po porudžbini“ uz punu uslugu konobara (posluženje za stolom)
  • Podrška, obuka i uspostavljen lanac nabavke na globalnom nivou

Primalac franšize u Srbiji (i/ili regiji) potpisuje ekskluzivni Ugovor o regionalnom zastupništvu (Area Developement).

Dairy Queen’s Grill & Chill® is Fanfood, not fast food!

Sopstvene poslovnice

2 (SAD)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

6.800 jedinica u 29 zemalja (Amerika, Azija, Evropa, Bliski istok)

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

  • Snažan brend, globalno poznat
  • Obuka i podrška u svakoj fazi poslovanja
  • Globalni snabdevači i dobavljači

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Primalac franšize plaća dve ulazne naknade – najpre, area fee, jednokratnu avansnu naknadu kojom dobija prava za razvoj na određenoj teritoriji, a zatim i unit opening fee, naknadu koja se plaća pre otvaranja svakog pojedinačnog restorana (orijentaciono 15.000 do 35.000 USD, zavisno od formata).

Redovna mesečna franšizna naknada plaća se u iznosu od 5% ostvarenog prometa; Mesečna naknada za marketing plaća se takođe u iznosu od 5% ostvarenog prometa.

Neophodno je da primalac franšize raspolaže značajnim likvidnim sredstvima, dovoljnim da pokrije investicije u više restorana. Očekivani nivo investicija po jednom Dairy Queen Grill & Chill® restoranu iznosi između 1,1 i 1,8 miliona USD.


OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

DQ® traži partnera među jakim, uspešnim kompanijama i preduzetnicima koji već imaju iskustva u sektorima povezanim sa hranom i pićem (ugostiteljstvo, maloprodaja, distribucija). U obzir dolaze i kompanije iz drugih, srodnih branši – trgovinski lanci, apoteke, bioskopi, zabavni parkovi, igraonice, benzinske pumpe...

Takođe, poželjno je da primalac franšize:

  • poznaje i poštuje zapadne standarde usluge i kvaliteta proizvoda  
  • poznaje i ima pristup sigurnom lancu snabdevanja
  • dobro poznaje lokalno tržište

Ugovor se potpisuje na 15 godina, s mogućnošću produženja na još 10 godina.


INFORMACIJE O DAVAOCU

International Dairy Queen

American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA

+381 63 222859

ibogojevic@profitsystem.pl

www.dairyqueen.com

Kontakt osoba za kandidate

Molimo Vas da popunite i pošaljete formular za kontakt (ispod). Poslaćemo Vam prezentaciju koncepta

Sporazum o poverljivosti i Upitnik za kandidate. Nakon što popunite Upitnik i potpišete Sporazum

pošaljite ih na kontakt mail (gore naveden) i dobićete detaljne informacije o poslovnom modelu i uslovima za kupovinu franšize.

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Dairy Queen. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.