AccorHotels

Accor hotels by Orbis
Informacije o franšiznom sistemu
Opis franšiznog sistema

Orbis Group je primalac master franšize hotelskog lanca AccorHotels za zemlje Istočne Evrope. Orbis je najveći lanac hotela u Poljskoj i zemljama Srednje i Istočne Evrope i nudi ukupno 19.000 soba u više od 100 objekata.

Orbis Group je zadužena za širenje AccorHotels brendova u 16 zemalja, a među njima su: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija, Slovačka i Mađarska. Hoteli posluju pod brendovima Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles i ibis budget, kao i Orbis Hotels. 

Saradnja između hotelskih kompanija Orbis Group i AccorHotels datira još od 1973. kada je Accor ušao na tržište Poljske potpisivanjem franšiznog ugovora za brend Novotel sa Orbisom. AccorHotels je otada značajno proširio mrežu hotela, a danas je, kroz saradnju sa grupom Orbis, vodeći međunarodni igrač u Poljskoj koji pokriva skoro 50% celokupne ponude soba na tržištu. Orbis danas u Poljskoj upravlja mrežom od 65 hotela i ima više od 11.000 soba, razvijajući sve AccorHotels brendove, a pre svega brendove Mercure i ibis Styles, koji su u potpunosti prilagođeni franšiznom tržištu.

AccorHotels i Orbis planiraju dalje širenje mreže franšiznih hotela, sada i u zemljama ove regije, a posebno u zemljama u kojima nisu prisutni (Srbija,  Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Šta nas izdvaja?

 • Više od 90 godina iskustva
 • Sveobuhvatan portfelj – od niskobudžetnih do luksuznih hotela, dobro poznati brendovi
 • Snažan marketing, prodaja i podrška distribuciji
 • Saradnja zasnovana na partnerstvu i dijalogu
 • Kao jedan od vodećih hotelskih lanaca na svetu, AccorHotels svojim klijentima i investitorima nudi iskustvo i stručnost, koji su se potvrdili kroz upravljanje i franšizno širenje više od 3.700 hotela u proteklih 50 godina. Franšizna rešenja Accor grupacije kreirana su tako da izađu u susret potrebama nezavisnih hotelijera i iz zemalja ove regije.

Broj sopstvenih poslovnica

109 hotela – u baltičkim zemljama (7), centralno-istočnoj Evropi (92) i jugoistočnoj Evropi (10)

Po zemljama:
Litvanija (5), Letonija (2)
Poljska (65), Češka (8), Slovačka (2), Mađarska (17)
Rumunija (7), Bugarska (2), Makedonija (1)

Po brendovima:
Sofitel (4), Pullman (1), MGallery (2), Novotel (21), Mercure (33), ibis (31), ibis Styles (7) i ibis budget (9).

Fotografija jedinice sistema
Orbis
Informacije za primaoce franšize
Podrška primaocu franšize

Uz Orbis, vlasnici i investitori hotela imaju pored sebe pouzdanog partnera, na čiju će stručnu podršku i pomoć moći da računaju tokom čitavog procesa razvoja. Tim eksperata konstantno je fokusiran na postizanje izuzetnih rezultata, a u tome im pomaže i:

 • rezervacioni (booking) sistem grupacije AccorHotels, najbolji u svojoj klasi („best-in-class“), koji generiše gotovo 50% prihoda hotela;
 • globalno rasprostranjena mreža prodavaca, sa 700 predstavnika u 34 zemlje;
 • vodeći sistem ekspertize i upravljanja prihodima;
 • operativnost bez premca;
 • tehnička podrška svetske klase u gradnji i preuređenju hotelskih objekata;
 • članovi programa lojalnosti Le Club AccorHotels, koji generišu neuporedivo više prihoda od svih ostalih gostiju hotela (18 miliona članova širom sveta, više od 5.000 u Poljskoj).
Informacije o davaocu franšize
Orbis SA (Grupa Accor)
ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, Poljska
+ 48 22 829 37 16
malgorzata.morek@accor.com
www.orbis.pl
Kontakt osoba za kandidate

Małgorzata Morek

Više informacija
Popunite Kontakt formu ako želite više informacija. Informacije iz Kontakt forme direktno se prosleđuju franšiznom sistemu.
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potiču od samih sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri atraktivnost svakog sistema. Urednici zadržavaju pravo da provere detalje o sistemu i informacije sadržane u katalogu. Ako primetite da su navedeni podaci netačni ili zastareli, molimo Vas da o tome obavestite Redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank