CACAO beauty center

Cacao beauty center
Informacije o franšiznom sistemu
Opis franšiznog sistema

Centar lepote CACAO osnovan je 2012. godine u Kragujevcu. Osnivači, bračni par Marija i Nemanja Čalija, učinili su da se studio gradi na sinergiji „dva umeća“ – Marijinog umeća i profesionalizma u pružanju usluga vezanih za lepotu, i Nemanjinog poznavanja marketinga i organizacije poslovanja. CACAO je, tako, od samog početka ustrojen kao poslovni koncept, sa jasnom namerom da bude mnogo više od „zanatskog" salona u kome se pružaju usluge – sa namerom da postane zaokružen poslovni sistem.

Počeli su sa nekoliko usluga i dvoje zaposlenih. Stalno usavršavanje na domaćim i internacionalnim edukativnim seminarima iz oblasti manikira, pedikira, nege tela, a posebno u oblasti trajne šminke i nege obrva (permanent make-up i mikroblejding), brzo su CACAO uzdigli do najpoznatijeg studija za negu lepote u Kragujevcu. Proširen je broj usluga, ali i broj zaposlenih, a Marijina veština i besprekorni radovi proširili su prepoznatljivost centra CACAO i van Kragujevca. Sve je to vodilo novoj fazi razvoja – osnivanju CACAO MICROBLADING AKADEMIJE, za koju se slobodno može reći da je među najboljima u Srbiji. Spektar obuka, kao i broj predavača i saradnika, značajno je proširen, i danas akademija pruža usluge edukacije i obuke za, praktično, sve usluge nege lepote.

Oktobra 2016. godine, kao nastavak razvoja, u Kragujevcu se otvara i prva CACAO drogerija – prodavnica koja prati potrebe studija i nudi kompletan asortiman za negu lepote profesionalnim korisnicima, klijentima studija i, naravno, svim kupcima koji „drže do sebe“. CACAO drogerija danas nudi asortiman od preko pet hiljada artikala, sa kompletnom paletom proizvoda neophodnih za rad studija. Time je stvorena pretpostavka za stabilno, povoljno, jednostavno i kvalitetno snabdevanje studija neophodnim asortimanom.

Paralelno sa tim, CACAO je uložio sredstva u razvoj softverske aplikacije za podršku u svakodnevnom radu studija. Ova aplikacija čini poslovanje studija jednostavnijim i efikasnijim, i što je najvažnije – uređenim. Aplikacija omogućava ne samo jednostavniji rad (zakazivanje, obračun, praćenje učinka…), već predstavlja poslovni alat koji korisnicima omogućava da aktivno prate poslovni učinak.

Sa željom da se CACAO, sada kao zaokružen koncept, ponudi tržištu, u poslednjem kvartalu 2016. godine započet je rad na franšizi CACAO.  Ono što danas nudimo je kompletan i zaokružen sistem, idealan za efikasan rad: čine ga edukacija, opremanje, snabdevanje, organizacija i marketing. 

Franšiza CACAO pogodna je za one koji prvi put pokreću posao, ali i za one koji već vode kozmetički salon, ali žele da poslovanje podignu na viši nivo. 

Broj sopstvenih poslovnica

1 (Kragujevac)

Broj franšiznih poslovnica

1 (Zagreb, Hrvatska), 1 (Podgorica, Crna Gora)

Fotografija jedinice sistema
CACAO
Informacije za primaoce franšize
Podrška primaocu franšize

Kupovinom franšize postajete deo CACAO mreže i, uz našu podršku i pod našim imenom, vodite sopstveni CACAO centar za negu lepote. Dobijate:

BREND, DIZAJN I OPREMANJE. Dobijate pravo da koristite naš brend. Ponudićemo idejno rešenje za vaš studio, i pomoći vam da ga uredite i opremite po povoljnijim uslovima. Kompletno snabdevanje – inventar, oprema, ali i marketinški i kancelarijski materijal – može se obaviti kod nas, na jednom mestu.

EDUKACIJA. Možete da se opredelite za usluge koje želite da pružate, a mi ćemo organizovati obuku i sertifikaciju za pružanje takvih usluga. CACAO akademija, kao edukativni deo sistema, uz radnu praksu u našem studiju, omogućiće vam da usluge pružate po standardima mreže i na unificiran način. Kada budete odlučili da proširite posao novim uslugama, tada ćemo vam pružiti obuku za svaku od tih novih usluga.

SNABDEVANJE. Sve vezano za pružanje usluga – preparate, pribor, potrošni materijal – kupujete u CACAO drogerijama, po najboljim uslovima, bez razmišljanja o logistici.

EFIKASNA ORGANIZACIJA. Poslovanje je organizovano tako da odgovori zahtevima modernog poslovanja – uz CACAO APP poslovnu aplikaciju lako ćete obavljati sve što je vezano za poslovanje studija, zakazivanje i naplatu usluga, odnose sa klijentima... Aplikacija je istovremeno alat za organizaciju rada, analizu rezultata rada, ali i alat za kvalitetniju brigu o klijentima.

Osmislili smo i uredili koncept CACAO specijalista – najboljih kozmetičara iz CACAO mreže koji pružaju premijum usluge i koji će biti na raspolaganju svim poslovnicama u CACAO mreži. Kroz ovaj koncept ćete svojim zahtevnijim klijentima moći da ponudite i premijum usluge, koje će im, u vašem centru, pružati CACAO specijalisti.

​Dobijate pravo EKSKLUZIVNOSTI rada na definisanoj teritoriji.

MARKETING. Pružamo snažnu podršku u svim marketinškim aktivnostima. Digitalni marketing bez dodatnih troškova – Facebook i Google oglašavanje. Lokalne veb-stranice za svaki studio i imejl adrese.

Procenjena ukupna vrednost investicije
 • Ulazna franšizna naknada: od 1.500 EUR (u RSD protivvrednosti), zavisno od veličine ekskluzivne teritorije. Uključuje Startni paket.
 • Redovna mesečna naknada: od 50 EUR, zavisno od teritorije. Uključuje održavanje aplikacije
 • Ostale investicije:
  • Trošak edukacije
  • Trošak uređenja i opremanja centra (zavisno od veličine lokala odnosno centra): cca 4-6.000 EUR
  • Prvo punjenje - pribor i potrošni materijal (zavisno od vrste i broja usluga): cca 2.000-4.000 EUR
Osnovni zahtevi sistema
 • Studio mora biti registrovano privredno društvo (pružamo podršku za početnike u preduzetništvu),
 • Svi kozmetičari angažovani u CACAO centrima moraju proći obuku u CACAO akademiji i steći sertifikat za svaku od usluga koju pružaju,
 • poželjno je da primalac franšize i sam radi u sopstvenom centru.
Informacije o davaocu franšize
STUDIO CACAO KRAGUJEVAC
Dr Ilije Kolovića 8, Kragujevac
+381 64 511 66 66
info@cacao.rs
www.cacao.rs
Kontakt osoba za kandidate

Nemanja Čalija

Više informacija
Popunite Kontakt formu ako želite više informacija. Informacije iz Kontakt forme direktno se prosleđuju franšiznom sistemu.
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potiču od samih sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri atraktivnost svakog sistema. Urednici zadržavaju pravo da provere detalje o sistemu i informacije sadržane u katalogu. Ako primetite da su navedeni podaci netačni ili zastareli, molimo Vas da o tome obavestite Redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank