Dairy Queen

DiaryQueen
Informacije o master-franšiznom sistemu
Opis master-franšiznog sistema

Dairy Queen Grill & Chill® – Porodični restoran brze usluge u američkom stilu i poslastičarnica – pod jednim krovom. U mreži imaju 6.800 franšiznih restorana u SAD-u i još 28 zemalja, a hrana i poslastice ovog lanca služe se već više od 75 godina. Meni DQ® restorana čine i slasni burgeri (među njima najpoznatiji je Flamethrower Grill Burger®), „pileći prsti“, salate, tortilje (wraps), sendviči. Međutim, ono čime je DQ® izgradio ime i što dan-danas privlači mušterije jesu tzv. soft serve proizvodi – sladoledi na točenje, voćne i ledene poslastice i napici, među kojima su i svetski poznati Blizzard®, Flavour Treat voćni smutiji,  MooLatte® napici na bazi kafe, milkšejkovi, sladoledi u kornetu, voćni kupovi sa sladoledom, smrznuti kolači raznih ukusa.

Dairy Queen restoran moguće je otvoriti u više različitih formata -- od restorana u šoping centru, klasičnog restorana, pa sve do restorana drive-in tipa.

Po čemu se Dairy Queen Grill & Chill® izdvaja od drugih?

  • Kompletan meni sa bogatom linijom slatkih proizvoda (smrznute poslastice i dezerti)
  • Svi proizvodi „pravljeni po porudžbini“ uz punu uslugu konobara (posluženje za stolom)
  • Podrška, obuka i uspostavljen lanac nabavke na globalnom nivou

Primalac franšize u Srbiji (i/ili regiji) potpisuje ekskluzivni Ugovor o regionalnom zastupništvu (Area Developement).

Dairy Queen’s Grill & Chill® is Fanfood, not fast food!

Broj sopstvenih poslovnica

2 (SAD)

Broj franšiznih poslovnica

6.800 jedinica u 29 zemalja (Amerika, Azija, Evropa, Bliski istok)

Fotografija jedinice sistema
Diary Queen
Informacije za primaoce master-franšize
Podrška primaocu master-franšize
  • Snažan brend, globalno poznat
  • Obuka i podrška u svakoj fazi poslovanja
  • Globalni snabdevači i dobavljači
Procenjena ukupna vrednost investicije

Primalac franšize plaća dve ulazne naknade – najpre, area fee, jednokratnu avansnu naknadu kojom dobija prava za razvoj na određenoj teritoriji, a zatim i unit opening fee, naknadu koja se plaća pre otvaranja svakog pojedinačnog restorana (orijentaciono 15.000 do 35.000 USD, zavisno od formata).

Redovna mesečna franšizna naknada plaća se u iznosu od 5% ostvarenog prometa; Mesečna naknada za marketing plaća se takođe u iznosu od 5% ostvarenog prometa.

Neophodno je da primalac franšize raspolaže značajnim likvidnim sredstvima, dovoljnim da pokrije investicije u više restorana. Očekivani nivo investicija po jednom Dairy Queen Grill & Chill® restoranu iznosi između 1,1 i 1,8 miliona USD.

Osnovni zahtevi sistema

DQ® traži partnera među jakim, uspešnim kompanijama i preduzetnicima koji već imaju iskustva u sektorima povezanim sa hranom i pićem (ugostiteljstvo, maloprodaja, distribucija). U obzir dolaze i kompanije iz drugih, srodnih branši – trgovinski lanci, apoteke, bioskopi, zabavni parkovi, igraonice, benzinske pumpe...

Takođe, poželjno je da primalac franšize:

  • poznaje i poštuje zapadne standarde usluge i kvaliteta proizvoda  
  • poznaje i ima pristup sigurnom lancu snabdevanja
  • dobro poznaje lokalno tržište

Ugovor se potpisuje na 15 godina, s mogućnošću produženja na još 10 godina.

Informacije o davaocu master-franšize
International Dairy Queen
American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA
+381 63 222859
ibogojevic@profitsystem.pl
www.dairyqueen.com
Kontakt osoba za kandidate

Molimo Vas da popunite i pošaljete formular za kontakt (ispod). Poslaćemo Vam prezentaciju koncepta, Sporazum o poverljivosti i Upitnik za kandidate. Nakon što popunite Upitnik i potpišete Sporazum, pošaljite ih na kontakt mail (gore naveden) i dobićete detaljne informacije o poslovnom modelu i uslovima za kupovinu franšize.

Više informacija
Popunite Kontakt formu ako želite više informacija. Informacije iz Kontakt forme direktno se prosleđuju franšiznom sistemu.
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potiču od samih sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri atraktivnost svakog sistema. Urednici zadržavaju pravo da provere detalje o sistemu i informacije sadržane u katalogu. Ako primetite da su navedeni podaci netačni ili zastareli, molimo Vas da o tome obavestite Redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank