Trafika

Trafika
Informacije o partnerskom sistemu
Opis partnerskog sistema

„Trafika“ je lanac maloprodajnih objekata (tobacco/convenient/gift shop) koji se širi u svim većim gradovima širom Srbije. U „Trafikama“ kupci mogu da dobiju mnogo toga na jednom mestu, jer ponudu čine proizvodi i usluge.

U ponudi Trafika su sledeći trgovački artikli: duvan (cigarete, prateći asortiman i pribor....), alkoholna pića, slatkiši, igračke, igre i oprema za igre (karte, kockice, igrice za PC i konzole...), osveženja (sladoled i hladna bezalkoholna pića, pivo), topli napici (tradicionalna kafa i instant kafa iz automata za poneti), hrana i pelet za kućne ljubimce... Nudimo, takođe, i sve što je potrebno za pakovanje poklona – ukrasni papir, ukrasne kese i čestitke. Imamo jedinstvenu ponudu parfema sa feromonima i za muškarce i za žene.
Poznati smo i kao idealno mesto za ljubitelje stripa – u ponudi su svi stripovi izdavača „Veseli četvrtak“ koji zastupa poznate serije izdavača Bonelli Comics (Zagor, Mister No, Dylan Dog...), ali i stripovi  izdavača Darkwood i Makart (Konan, Hulk, Srebrni letač, Hogar, Ledeno Doba....). Ljubitelje stripova u „Trafikama“ očekuju mnoge pogodnosti – mogu se učlaniti i u klub „Veseli četvrtak“ i dobijati popuste kao redovni kupci, itd. Pored stripova, imamo i veliku ponudu knjiga, uglavnom popularnih bestselera i to po istim cenama kao u knjižarama.

Pružamo široku lepezu usluga: Dopune za sve pripejd kartice operatera u Srbiji (MTS, Telenor i VIP); dopune za sve vrste Bus Plus kartica kao i prodaju samih kartica - kartonskih i plastičnih (osim personalizovanih); dopune za QVoucher sistem plaćanja na Internetu; EVENTIM karte za događaje (koncerti, dešavanja...); prijem i otprema paketa preko kurirske službe Daily Express (Dexpress) - za zemlju i inostranstvo, vrednosne pošiljke i pošiljke sa otkupninom; Gift kartice GiftOnCard (koje se mogu nekome pokloniti umesto novca ili predmeta – dođete u „Trafiku“, odaberete karticu, dopunite je željenom sumom i jednostavno tu karticu poklonite. Tipičan primer je Delta City kartica - kojom se, kada se pokloni, u Delta City-ju kupuje željeni artikal, u bilo kojoj prodavnici, za sumu kojom je kartica napunjena).
Uskoro će u ponudi biti još usluga!

Franšizni koncept pod brendom „Trafika“ dokazani je oblik saradnje kojim želimo da udružimo naše resurse (iskustvo, kompletan model poslovanja, asortiman, pravo na korišćenje brenda, podrška u vođenju biznisa) sa vašim resursima (prostor, rad i reputaciju, odnosno poznavanje lokalne sredine) na obostrano zadovoljstvo.

Broj sopstvenih poslovnica

3

Broj partnerskih poslovnica

22

Fotografija jedinice sistema
Trafika
Informacije za partnere
Podrška za partnere

Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji sa lancem "Trafika", ulazite u jednu od najvećih franšiznih mreža trafika u Srbiji. Nudimo:

 • o našem trošku vršimo opremanje partnerovog lokala (po našim standardima - tako da lokal odgovori i na visoke estetske ali i na zahteve energetske efikasnosti!),
 • "Punimo" robom lokal i omogućavamo vršenje usluga. Sva roba i usluge su naša briga - vršimo pregovore sa dobavljačima, dostavljanje; Uslovi nabavke postaju sve bolji a time i uslovi prodaje, jer postajete deo sve većeg lanca!). Proizvodi odnosno artikli ostaju u "našem vlasništvu" - promet se uplaćuje na naš račun (kroz našu fiskalnu kasu), a Partner zarađujete ostvarujući udeo u ostvarenoj  RUC (razlika u ceni) odnosno u zaradi (koja se obračunava kada se odbiju svi zajednički troškovi poslovanja),
 • obezbeđujemo da se dostigne BEP (break even point) već od prvog dana poslovanja - pokrićemo eventualni minus iz tekućeg poslovanja u prvih par meseci (BEP se inače dostiže za 2-6 meseci!)
 • obezbeđujemo fiskalnu kasu i svu ostalu neophodnu tehničku opremu (nadzor, računari...),
 • brinemo o marketinškim aktivnostima: mreža Trafika je organizovana celina, tako da je interesantna za razne dobavljače i u pogledu oglašavanja.

Pružamo i druge vidove podrške prodaji i poslovanju, kao što su:

 • Elementi vizuelnog identiteta - Unutrašnji i spoljni osvetljeni znaci, Posteri...
 • Know-how za energetski efikasno upravljanje Trafikom, čime se ostvaruju velike uštede u tekućim troškovima
 • Promocije i promotivne prodajne akcije
 • Optimizovanje lagera i prodaje, prilagođavanje lagera specifičnim potrebama lokalnog tržišta
 • Savetovanje u organizaciji Trafike
 • Uvek na raspolaganju pomoć naših regionalnih menadžera
 • Pratimo zakonodavstvo i obaveštavamo partnere o zahtevima i promenama
 • Organizujemo obuku, tako da su svi obučeni (i partneri i njihovi zaposleni) kako bi radili u skladu sa zakonima i standardima mreže
 • Organizujemo obuku za različite standarde u prodaji, uključujući poznavanje aktivne prodaje

Povećanje prodaje i zarade u zajedničkom je interesu!

Procenjena ukupna vrednost investicije
 • Ukupna visina investicije zavisi od stanja lokala - neophodno je njegovo dovođenje u stanje koje zadovoljava naše standarde (zidovi, podovi, instalacije...), a mi potom vršimo opremanje
 • Franšizne naknade plaćaju se kao procenat od ostvarene RUC (razlike u ceni) - delimo, po odbitku zajedničkih troškova, ostvarenu RUC po dogovorenom ključu
 • Ugovor se sklapa na godinu dana (6+6 meseci), sa jasno definisanim pravilima produžavanja
 • Potreban Vam je početni kapital za tekuće poslovanje - obaveze iz tekućeg poslovanja su na Vama (plate i doprinosi, porezi, takse...), s time da ćemo Vam pomoći da BEP (break even point) dostignete (da "budete na nuli") već od prvog dana poslovanja!
Osnovni zahtevi sistema

Od Partnera očekujemo:

 • da posedujete lokal (poželjno u vlasništvu) - na prometnoj lokaciji, odgovarajuće veličine i stanja koje omogućava opremanje po našim standardima,
 • da već posedujete ili da osnuje privredno društvo (društvo sa ograničenom odgovornošću ili preduzetnik) putem kojeg bi vršio poslovanje,
 • radnu snagu - spremnost na lični rad u sopstvenoj "Trafici" ili da ima zaposlene (u stalnom radnom odnosu!) i da je spreman na njihovu stalnu superviziju i kontrolu
 • poznavanje lokalne zajednice i dobru reputaciju na lokalu!

I, naravno, očekujemo da je komunikativan, da uživa u radu sa ljudima, i, pre svega, da želi samostalno da radi!

Preporučujemo da pogledate i našu Prezentaciju i popunite FORMU ZA KONTAKT na prezentaciji, kako bismo Vam brže odgovorili - kliknite na ovaj link.

Informacije o organizatoru sistema
GrafArt d.o.o.
Zrenjaninski put 84c, Beograd
+381 11 33 19 225
office@grafartdoo.rs
www.trafike.net
Kontakt osoba za kandidate

Dragomir Stanković

Više informacija
Popunite Kontakt formu ako želite više informacija. Informacije iz Kontakt forme direktno se prosleđuju franšiznom sistemu.
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potiču od samih sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri atraktivnost svakog sistema. Urednici zadržavaju pravo da provere detalje o sistemu i informacije sadržane u katalogu. Ako primetite da su navedeni podaci netačni ili zastareli, molimo Vas da o tome obavestite Redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank