gastronomija i ugostiteljstvo

svet | 11.04.2018

Zdravo, robote, poruči mi hamburger

Hrana, izgleda, više nije dovoljna. Da bi privukli nove generacije potrošača, i „stari, dobri“ lanci brze hrane sve češće posežu za modernom tehnologijom.

Hrana, izgleda, više nije dovoljna. Da bi privukli nove generacije potrošača, i „stari, dobri“ lanci brze hrane sve češće posežu za modernom tehnologijom.

region | 28.02.2018

Put do zajedničke vizije

Okupljanja na kojima primaoci franšize dobijaju priliku da razmene iskustva, razgovaraju o problemima ili novim idejama spadaju u dobru praksu franšiznog odnosa. Suhi by A’s upravo daje dobar primer.

svet | 26.02.2018

Ludi za takosima

Prema broju restorana, Taco Bell je najmanji brend korporacije YUM! Brands, koji poslednjih godina, međutim, generiše najveći profit.

svet | 02.02.2018

Više za Vapiano

Vapiano najavljuje ulazak na nova tržišta i širenje mreže – do 2020. godine pod ovim brendom trebalo bi da posluje 330 restorana.

region | 25.01.2018

Slasna poslovna šansa

Sushi by A’s, franšizni koncept iz SAD, koji podrazumeva pripremu i prodaju sušija unutar trgovinskih objekata, dostupan je zainteresovanim preduzetnicima iz Hrvatske i Slovenije.

svet | 22.01.2018

Više franšiza, veći profit

Kompanija YUM! Brands, vlasnik brendova KFC, Pizza Hut i Taco Bell, nastaviće i ove godine da smanjuje udeo vlastitih, a povećava broj franšiznih restorana.

moja franšiza | 12.01.2018

Dobitna kombinacija

Mirko Curaković iz Novog Sada primalac je MiniPani franšize već 12 godina. Ugostiteljstvo je, kako kaže, i posao od kog živi, ali i ljubav, jer to voli da radi.

region | 12.12.2017

Subway u novom ruhu

Nakon što je 2016. najavio da će promeniti logo, američki lanac brze usluge poznat po sendvičima, uvodi promene koje će uticati i na enterijer i na meni restorana.

moja franšiza | 07.12.2017

Pogled s druge strane

Tomaš Šadkovski, mladi preduzetnik iz Lođa u Poljskoj, godinama je radio kao menadžer kontrole u lancu picerija Da Grasso. Šta ga je zatim navelo da uzme njihovu franšizu?

svet | 02.11.2017

Denny’s stiže u Evropu

Prvi restoran na evropskom tlu Denny’s otvara u Velikoj Britaniji. Američki lanac je zainteresovan i za tržišta ovog regiona.

svet | 25.10.2017

Čemu nas McDonald’s može naučiti?

Poslovni model jednog od najuspešnijih franšiznih sistema temelji se na nekoliko jednostavnih principa. Šta je zaslužno za globalni uspeh McDonald’s-a?

intervju nedelje | 23.10.2017

Bez želje, nema uspeha

Šta je potrebno da biste postali primalac Subway franšize, otkriva Vladimir Hanula, vlasnik Subway restorana u Zagrebu, zadužen i za razvoj ovog lanca u Hrvatskoj

region | 20.10.2017

Nova generacija ugostiteljstva

Već nekoliko godina ugostiteljski koncepti Easy Wine i Easy Beer predstavljaju pravu atrakciju za stanovnike i turiste glavnog grada Letonije. Po čemu je ova franšiza tako posebna?

region | 18.10.2017

Made in Italy – za ceo svet

Spremni ste da učite od najboljih? Nagrađivani italijanski koncept Pizza Firenze by Pizzaman namerava da uđe i na tržišta ovog regiona. Zainteresovanima za franšizu, vrata su širom otvorena.

region | 02.10.2017

Sajam u Dubaiju, šansa za promociju

Da za franšizne sisteme nema granice, dokazuje i primer Mini Panija iz Subotice, koji se nedavno pojavio na sajmu hrane u Dubaiju, gde su izlagali zajedno sa primaocem master franšize.

region | 18.09.2017

Velika moć malog formata

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu restoran Chipas je „nastupio“ u manjem formatu i postigao odlične rezultate. Vlasnika je to navelo da razmišlja o novom konceptu.

region | 03.09.2017

Mlinar stigao u Srbiju

Hrvatski pekarski lanac Mlinar otvorio je prvu franšiznu pekaru u Srbiji, u centru Beograda.

svet | 01.09.2017

Taco Bell stiže u „komšiluk“

Američki lanac brze usluge Taco Bell najavljuje ulazak u Rumuniju.

svet | 28.08.2017

Izazov u Indiji

McDonald’s je odlučio da zatvori 169 restorana u Indiji zbog nepoštovanja franšiznog ugovora.

2
3
4
5
sledeći  
poslednji