„Malac genijalac“ će se i nadalje širiti kroz franšizni model poslovanja. Niska investicija za pokretanje posla i brz povraćaj novca, mogli bi dodatno da privuku zainteresovane za franšizu.
Sreda
28.09.2016.
Sa početkom školske godine počele su da rade i školice mentalne aritmetike „Malac genijalac“. Mreži se nedavno pridružila i franšiza u Čačku.
 

„Malac genijalac“, škola mentalne aritmetike, počela je sa radom pre godinu dana u Beogradu, ali se mreža vrlo brzo proširila te je danas čini čak 13 škola – od čega devet franšiza, u nekoliko gradova u Srbiji. Sve škole, stare i nove, počele su sa radom u septembru, sa početkom klasične školske godine. Nastava, inače, prati školsku godinu i završava se u junu. Međutim, zahvaljujući „stepenastoj“ strukturi programa, nastava u školama „Malac genijalac“ može početi i kasnije. Kako je nedavno potpisan franšizni ugovor za školu u Čačku, nastava bi, prema planovima, trebalo da počne 1. novembra.

U školicama „Malac genijalac“ radi se po prestižnom međunarodnom programu mentalne aritmetike Menar, koji se primenjuje u 50 zemalja, a ponikao je u Turskoj. „Malac genijalac“ je, zapravo, nosilac master franšize Menar metode za teritoriju Srbije.

Mentalna aritmetika je sve popularnija i prisutnija metoda u zemljama ovog regiona. Pokazala se veoma efikasnom u razvoju moždanih centara dece od 4 do 12 godina, a kao osnovno učilo koristi se drevna računaljka abakus – objašnjava Vladimir Novicki, vlasnik i kreator franšiznog koncepta „Malac genijalac“.

Očekujemo da će se i u budućnosti mreža „Malac genijalac“ širiti kroz franšizni model poslovanja. Iz našeg iskustva se pokazalo da se investicija, koja nije velika, može uz predan rad povratiti za manje od godinu dana – naglašava Novicki. 


Vesna Lapčić
saradnik