Sertifikovani LEGO Store u Sarajevu otvoren je sredinom oktobra u Alta Shopping Centru
Utorak
25.10.2016.
Nakon Zagreba i Splita, LEGO Certified Store otvoren je sredinom oktobra u Sarajevu. Partner je kompanija Solidex.
 

LEGO Certified Store stigao je u Sarajevo preko partnerske kompanije Solidex, koja je oficijelni uvoznik i distributer za LEGO proizvode za tržište Bosne i Hercegovine već 19 godina. Prva radnja otvorena je sredinom oktobra u Alta Shopping Centru u Sarajevu, a prava za otvaranje dobili su od LEGO Grupe iz Danske, navode za Franchising.rs iz ove kompanije.

Azra Ćurevac, asistentkinja generalnog menadžera, objašnjava da LEGO Certified Store ima više prednosti od ostalih radnji koje prodaju najčuvenije kockice na svetu. – LEGO Store nudi svojim fanovima LEGO Pick-A-Brick zid, koji im omogućava kupovinu kockica na kilogram, kao i Build-A-Mini specijalizirani kutak, koji nudi hiljade različitih kombinacija za izradu jedinstvenih LEGO figurica, ekskluzivne LEGO proizvode, LEGO Extended line kao što su čaše, flaše za piće, kutije za užinu, držači za olovke, različiti dodaci, kao i sve do sada dostupne kolekcije – kaže ona.

Ona kaže da svakako postoji potencijal da se ista radnja otvori i u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini, ali da se „moraju poklopiti mnogi faktori kako bi došlo do realizacije jednog ovakvog projekta“. Prodaja LEGO kockica je, prema rečima Azre Ćurevac, bila i do sada jako dobra. – Nedostajala je, međutim, kompletna ponuda na jednom mjestu i samim tim je LEGO Store direktan rezultat želje LEGO fanova za još većim izborom njihovih omiljenih igračaka, koje su do sada kupovali u LEGO Monobrand Store-u, smještenom u istom centru, kao i kod naših kupaca širom BiH – kaže ona.

LEGO Certified Store je prethodno, od zemalja regiona, otvoren u Hrvatskoj, i to u Zagrebu i Splitu. U toj zemlji partner danske LEGO Group je kompanija Bravotel. Oni su ranije najavili da razmatraju otvaranje takvih radnji i u Srbiji i Sloveniji za koje, kako kažu, takođe imaju prava.

LEGO kockice postoje od 1932. kada je u danskom gradiću Bilundu osnovana porodična kompanija za proizvodnju kockica za igru. Danas se proizvodi ove kompanije mogu kupiti u više od 140 zemalja sveta.


Vesna Lapčić
saradnik

NAJČITANIJE

Definicija franšizinga /12.10.2012.

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.

Franšizne asocijacije /26.11.2014.

Cilj franšiznih asocijacija jeste popularizacija i promocija franšizinga, rad na uspostavljanju transparentnosti, regulaciji i implementaciji opšte prihvaćenih etičkih standarda franšizinga. U većini zemlja sa razvijenim franšizinim tržištem, najveći broj kompanija davalaca franšiza učlanjeno je u nacionalne franšizne asocijacije.

Prilika za biznis s malom investicijom /26.12.2023.

Mobile Outfitters, američka franšiza specijalizovana za usluge zaštite i stilizovanja mobilnih telefona kvalitetnim folijama, nastavlja širenje svoje mreže i nudi mogućnost pokretanja biznisa za svega pet hiljada evra.

Perionica veša kao siguran biznis /27.07.2020.

LG Laundry Lounge, lanac samouslužnih perionica veša, uskoro će dobiti nove franšizne jedinice u Ljubljani, Pragu i Skoplju. Davalac franšize, uz to, savetuje svoje primaoce da se u vreme COVIDa-19 obavezno pridržavaju i određenih pravila.

Mesto gde se sreću nauka i zabava /01.11.2023.

„Naučna kuhinjica“ je jedinstven koncept edukativnih radionica koje pružaju deci priliku da istražuju, eksperimentišu i stiču znanja iz sveta prirodnih nauka na zabavan i kreativan način. Šta je potrebno za pokretanje franšize?