Nove franšize za Jysk

U Srbiji, Jysk ima 27 radnji, i prisutan je direktno
Ponedeljak
12.12.2016.
Danski lanac za uređenje doma Jysk proširio je tokom ove godine franšiznu mrežu u nekoliko zemalja. Sada imaju više od 100 franšiza.
 

Finansijska 2015/2016. za danski lanac je bila rekordna, budući da su ostvarili obrt od 3,1 milijarde evra. Iako se dominantno šire razvijanjem sopstvene maloprodajne mreže, u poslednjem finansijskom izveštaju se navodi da su franšizne radnje otvorili na četiri nova tržišta – Albaniji, Vijetnamu, Malti i Singapuru. U franšiznoj mreži danas imaju 121 radnju u 17 zemalja. – Naš cilj je da Jysk raste i zarađuje i uspeli smo da dostignemo taj cilj – rekao je vlasnik i predsednik borda kompanije Lars Larsen.

Istočna Evropa postaje značajno tržište za ovu kompaniju, budući da se broj radnji u tom delu Evrope najbrže uvećava, navodi se u finansijskom izveštaju. – Jysk je dobio fantastičan odgovor sa istočnoevropskih tržišta, potrošači su zadovoljni našim asortimanom i načinom na koji radimo – dodao je Larsen.

Od zemalja regiona, Jysk je početkom novembra ove godine otvorio dve franšizne radnje u Albaniji, obe u tržnim centrima u Tirani. Primalac franšize je Fatmir Zimberi, koji već ima franšize ovog brenda na tržištima Makedonije i Kosova i praktično je deo Jysk „franšizne porodice“ od 2004. godine.

Jysk ima oko 2.400 radnji u 45 zemalja (u Nemačkoj i Austriji posluju pod brendom DänischesBettenlager). U Srbiji, Jysk ima 27 sopstvenih radnji, u Sloveniji 20, u Hrvatskoj 41, Bosni i Hercegovini 18. U Makedoniji ima jednu franšiznu radnju, u Crnoj Gori dve, a na tržištu Kosova sedam.


Vesna Lapčić
saradnik