Imate kiosk ili trgovinsku radnju i želite da unapredite poslovanje? Želite da samostalno radite a imate sopstveni lokal? Pozivamo Vas da razmislite o franšizi "Trafika".
 

Franšiznim konceptom nudimo prenos kompletnog modela poslovanja, uključujući brend, obuku, logistiku, podršku i pomoć u vođenju biznisa po našim principima i standardima. Radite sa nama i uz nas ali pravno nezavisno, jer ste kao primalac franšize i dalje vlasnik svog biznisa i imate nezavisnosti u upravljanju poslom. Potpisivanjem ugovora sa lancem "Trafika" ulazite u jednu od najvećih franšiznih mreža trafika u Srbiji!

Za koga je pogodna franšiza "Trafika"?
Franšiza "Trafika" pogodna je za sve postojeće ili buduće preduzetnike, ali pre svega za:

 • preduzetnike koji već posluju u trgovini - imaju sopstveni kiosk ili trgovinsku radnju, i sada žele da unaprede poslovanje
 • za preduzetnike ili buduće preduzetnike koji imaju lokal u vlasništvu, na dobroj i prometnoj lokaciji

Kazahstan, EXPO-2017

Šta su "Trafike"?
U „Trafikama“ kupci mogu da dobiju mnogo toga na jednom mestu. U ponudi su razni trgovački artikli: duvan (cigarete, prateći asortiman i pribor....), alkoholna pića, slatkiši, igračke (Skylanders-e....), igre i oprema za igre (karte, kockice, igrice za PC i konzole...), osveženja (sladoled i hladna bezalkoholna pića, pivo), topli napici (tradicionalna kafa i instant kafa iz automata za poneti), hrana i pelet za kućne ljubimce... Ponudu smo još proširili i sada imamo još i Villager i Einhell alate za hobi majstore, alate za kuću i baštu, Summer Escape i Intex bazene, Garmin navigacije i fitnes satove, opremu za bebe, Cadac roštilje i gasnu opremu, Bear Grylls opremu... Da ne zaboravimo drveni pelet u vrećama, kao sve popularniji ogrev. Imamo i jedinstvenu ponudu parfema sa feromonima i za muškarce i za žene. Nudimo, takođe, i sve što je potrebno za pakovanje poklona – ukrasni papir, ukrasne kese i čestitke.

Poznati smo, posebno, i kao idealno mesto za ljubitelje stripa – u ponudi su svi stripovi izdavača „Veseli četvrtak“ koji zastupa poznate serije izdavača Bonelli Comics (Zagor, Mister No, Dylan Dog...), ali i stripovi izdavača Darkwood i Makart (Konan, Hulk, Srebrni letač, Hogar, Ledeno Doba....). Ljubitelje stripova u „Trafikama“ očekuju mnoge pogodnosti – mogu se učlaniti i u klub „Veseli četvrtak“ i dobijati popuste kao redovni kupci, itd.
Pored stripova, imamo i veliku ponudu udžbenika za osnovnu školu i knjiga izdavača Laguna, Evro Giunti, Plato, Stubovi kulture..., i to po istim cenama kao u knjižarama.

Pružamo široku lepezu usluga: Dopune za sve pripejd kartice operatera u Srbiji (MTS, Telenor i VIP); dopune za sve vrste Bus Plus kartica kao i prodaju samih kartica (osim personalizovanih); dopune za QVoucher sistem plaćanja na Internetu; EVENTIM karte za događaje (koncerti, dešavanja...); NOVO: prijem i otprema paketa preko kurirske službe Daily Express (Dexpress) - za zemlju i inostranstvo, vrednosne pošiljke i pošiljke sa otkupninom. Dodatno, sada nudimo i gift odnosno "poklon" kartice - GiftOnCard (kartice koje se mogu nekome pokloniti umesto novca ili predmeta – dođete u „Trafiku“, odaberete karticu, dopunite je željenom sumom i jednostavno tu karticu poklonite. Tipičan primer je Delta City kartica).

Kroz godine iskustva zaokružili smo i testirali jedinstven trgovačko-uslužni koncept, i sada i vama nudimo "Trafika" franšizu!

Šta sve nudimo u sklopu franšize "Trafika"

 • Vršimo opremanje i uređenje (ili adaptaciju) lokala po našim standardima - tako da lokal odgovori i na estetske ali i na zahteve energetske efikasnosti:
  • Unutrašnji i spoljni osvetljeni znaci,
  • Posteri,
  • Know-how za energetski efikasno upravljanje "Trafikom"
  • obezbeđujemo fiskalnu kasu i svu ostalu neophodnu tehničku opremu (nadzor, računari...),
 • "Punimo" robom lokal. Sva roba i usluge su naša briga - vršimo pregovore sa dobavljačima i dostavljanje; Proizvodi odnosno artikli ostaju u "našem vlasništvu" - promet se uplaćuje na naš račun (kroz našu fiskalnu kasu), a Vi zarađujete ostvarujući udeo u ostvarenoj RUC (razlika u ceni) odnosno u zaradi (koja se obračunava kada se odbiju svi zajednički troškovi poslovanja);
 • Pomažemo da se što pre dostigne BEP (break even point), poželjno već od prvog dana poslovanja (BEP se inače dostiže za 2-6 meseci)
 • Brinemo o marketinškim aktivnostima
 • Pružamo i druge vidove podrške prodaji i poslovanju, kao što su:
  • Promocije i promotivne prodajne akcije
  • Optimizovanje lagera i prodaje, prilagođavanje lagera specifičnim potrebama lokalnog tržišta
  • Savetovanje u organizaciji "Trafike"
 • Uvek vam je na raspolaganju pomoć naših regionalnih menadžera
 • Pratimo zakonodavstvo i obaveštavamo vas o novim zahtevima i promenama
 • Organizujemo obuku, kako bi ste radili u skladu sa zakonima i standardima mreže
 • Organizujemo obuku za različite standarde u prodaji, uključujući poznavanje aktivne prodaje
 • ...

Koje su prednosti ulaska u lanac "Trafika"?

Mnogostruke. Sa našom franšizmo poslujete pod imenom koje je dobro poznato. Samim tim već imate manji rizik poslovanja. Dalje, kompletna briga o asortimanu je - na nama. Veličinom mreže obezbeđujemo najbolje uslove kod dobavljača, daleko bolje no što to mogu samostalni trgovci. Poslujemo sa svim dobavljačima - i sa onima sa kojima, sve češće, individualni trgovci sve teže ostvaruju saradnju. Dodatno, naš asortiman se stalno unapređuje. Time omogućujemo da budete konkurentiji od drugih, i ponudom i cenom.

Dodatno, setom usluga koje smo omogućili vam omogućavamo da ostvarite i dodatnu zaradu, ali i da kupce privučete jedinstvenim spojem trgovine i usluga.

Pružamo stalnu podršku u poslovanju. Samo jedan primer: naši pravnici prate zakonske promene i novine i pomažu vam da uvek budete u skladu da propisima i izbegnete nepravilnosti, a time i kazne.

Five Guys, burger

Šta očekujemo od Vas?

 • Očekujemo da posedujete sopstveni lokal na dobroj lokaciji. Izuzetno, razmotrićemo i one kandidate koji imaju lokal u zakupu, ali je vlasništvo - značajna prednost.
 • Ukoliko već poslujete u branši trgovine - imate kiosk ili trgovinsku radnju - odlično! Nastojaćemo da vaš postojeći asortiman "ukopimo" u asortiman "Trafike" i time obogatimo vašu postojeću ponudu.
 • Da se maksimalno posvetite kupcima. Ne postoji sistem koji je sam po sebi dovoljan - ključ "pobede" je u vaši rukama, odnosno na vama je da radom, zalaganjem i odnosnom učinite "Trafiku" izborom za kupce. Od Vašeg rezultata i zalaganja zavisi i vaš i naš rezultat.
 • Da posedujete registrovano privredno društvo
 • Da ste poslovno solventni i da možete da pružate dovoljne garancije za robu kojom ćemo vas opremiti
 • Da posedujete dovoljno sredstava za poslovanje - imajte u vidu da su tekući troškovi poslovanja (plate, režije...) na vama.

Zainteresovani ste?

Molimo vas da popunite formu ispod. Podaci iz forme dostavljaju se isključivo Grafart doo (vlasnik brenda "Trafika") i biće korišćeni isključivo u cilju inicijalne evaluacije vaše aplikacije za franšizu "Trafika". Ukoliko se vaš profil podudara sa potrebama franšizne mreže "Trafika", kontaktiraćemo Vas na telefon naveden u formi (molim vas zato da pažljivo unesete broj telefona i e-mail!) i poslati vam, ukoliko procenimo da su nam potrebne dodatne informacije, na e-mail "Obrazac za nove lokacije", koji ćete nam potom vratiti, skupa sa par fotografija lokacije. Ukoliko se "podudaramo", stupićemo u kontakt i započeti direktne razgovore o saradnji.


Saznajte više
Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Trafika. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!
Saznajte više
Osnovni podaci o kandidatu
Osnovni podaci o kandidatu
Poslovno iskustvo
Poslovno iskustvo
Podaci o privrednom društvu
Podaci o privrednom društvu
Podaci o lokaciji
Podaci o lokaciji
Dodatni podaci, pitanja i komentari
Dodatni podaci, pitanja i komentari
If you see this, leave this form field blank