Razmena iskustva na „šoljici kafe“

Business Cafe
Business Cafe / Beč, Austrija
Ponedeljak
04.06.2018.
Business Café, hrvatski koncept baziran na ideji da se mali preduzetnici okupljaju i razmenjuju iskustva na organizovanim događajima, započeo je nedavno poslovanje i u Austriji.
 

Koncept Business Café-a razvila je Kristina Ercegović, a zamišljen je tako da se mali preduzetnici okupljaju na unapred organizovanom događaju ne bi li razmenili iskustva i sklopili nove poslove. Ideja je zaživela još pre sedam godina, a Kristina je želela da je podeli i sa drugima kroz partnerski model poslovanja. Danas, već ima partnere u zemljama regiona, a nedavno je Business Café započeo poslovanje i u Beču u Austriji, a na jesen se očekuje početak rada partnera u Berlinu u Nemačkoj.

– Usmerili smo se više na zapadne zemlje, mada bismo voleli da pronađemo partnera za Srbiju, pre svega, za Beograd. U toku su pregovori za još jedno tržište, ali o tome kada budemo sigurni da ćemo potpisati ugovor – kaže Kristina Ercegović. 

Do partnera u inostranim zemljama, kako kaže, dolaze spontano ili pak po preporuci.

Ipak, pravog partnera, prema njenim rečima, nije lako pronaći. – Nerazumevanje principa poslovanja po franšiznom modelu je najveći izazov, kao i nedovoljno razumevanje biznisa i poslovanja uopšte – kaže Ercegović.

Business Café se do sada održavao u 25 gradova u sedam zemalja, organizovano je 200 događaja na kojima je bilo više od 15.000 posetilaca.


Vesna Lapčić
saradnik