Popularne destinacije / Porast broja noćenja beleži se i u Ličko-senjskoj županiji, posebno u gradovima Senju i Novalji te u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Ponedeljak
27.05.2019.
Direct Booker, agencija za iznajmljivanje privatnog smeštaja koja povezuje rentijere i turiste, potpisala je ugovor o franšizi za Ličko-senjsku županiju u Hrvatskoj.
 

Nevenka Cvitanović je novi primalac Direct Booker franšize na teritoriji Hrvatske, a ovu franšizu je uzela iako je, kako kaže, turizam potpuno novo područje za nju. – Odlučili smo se za Direct Booker jer je to najbrže rastuća agencija u zemlji, s 10 godina iskustva u poslovanju, koja se odlično uklapa u moderne trendove bukinga. Sam franšizing susrećemo u brojnim svetski poznatim i uspešnim brendovima, pa je, kao takav, dokazano uspešan model poslovanja. Nama koncept u potpunosti odgovara – dobijamo samostalnost u poslovanju uz podršku znanja, iskustva i snage brenda – objašnjava ona.

Danijela Kraljević, franšizni menadžer u kompaniji Direct Booker, kaže da se u Hrvatskoj razvoj turizma obično vezuje za Jadransku obalu, međutim, ističe i da broj noćenja raste u drugim delovima zemlje.
Porast broja noćenja beleži se i u Ličko-senjskoj županiji, posebno u gradovima Senju i Novalji te u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Potencijal tog kraja prepoznala je i naša nova partnerka Nevenka Cvitanović, koja je uz podršku svoje porodice pristala na novi izazov. Usmerila se na turizam i privatnim iznajmlivačima, kojih je na tom području sve više, nudi agencijske usluge te pomaže malim iznajmljivačima u plasiranju i prodaji svojih jedinica po modelima i najboljoj praksi Direct Bookera – ističe Danijela Kraljević.

Direct Booker je nastao u Dubrovniku, kao agencija koja ima za cilj da poveže iznajmljivače smeštaja i putnike tako da obe strane ostvare određene benefite. S jedne strane, privatnim iznajmljivačima smeštaja se olakšava poslovanje jer kompletno bukiranje smeštajnih jedinica obavlja Direct Booker i to čini preko svih većih svetskih platformi namenjenih oglašavanju privatnog smeštaja. Na taj način omogućava se veća popunjenost po najboljim cenama, jer Direct Booker ima svakodnevni uvid u prosečnu cenu smeštaja na određenoj lokaciji. Osim toga, ideja Direct Booker-a je i da se sa privatnim iznajmljivačima „uvežu“ i drugi pružaoci usluga – ugostiteljski objekti, prevoz, animacije – te da svi zajedno gostu pruže jedinstveno iskustvo i kompletnu uslugu, uz određene povoljnosti. 

Direct Booker za sada posluje u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji, kada je reč o zemljama regiona, a franšiza je pokrenuta i u dalekom Peruu. Svoju mrežu poslovnica uglavnom razvija kroz franšizni model poslovanja.


Nevenka Cvitanović / Primalac Direct Booker franšize, zadužena za područje Ličko-senjske županije u Hrvatskoj
Vesna Lapčić
saradnik