LG Laundry Lounge

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

LG Laundry Lounge je brend samouslužnih perionica koje pružaju usluge pranja, sušenja i peglanja veša. Koncept je osmislila i razvila kompanija LG Electronics. Prva perionica je 2012. otvorena u Njujorku, a sada se i preduzetnim ljudima iz zemalja regiona nudi mogućnost otvaranja franšize. Hrvatska kompanija „Bijeli svijet“, kao primalac master franšize za sve zemlje Centralne i Istočne Evrope, vodiće razvoj franšizne mreže i konstantno pružati podršku pojedinačnim primaocima franšize „od ideje do realizacije“.

Zašto pokrenuti LG Laundry Lounge franšizu?

Za otvaranje LG Laundry Lounge perionice nije potrebno puno iskustva, znanja i finansija. Nije potrebno polagati majstorski niti stručni ispit. Potrebno je samo ispuniti minimalne tehničke uslove. Pri tom, perionica je jednostavno i profitabilno ulaganje – za njeno otvaranje i vođenje potrebne su niske početne investicije, a kako zahteva minimum radne snage, nema ni velikih fiksnih troškova. Sa druge strane, ove usluge su uvek tražene, a naplata usluga je u gotovini – bez odloženog plaćanja i nenaplativih potraživanja – čime se omogućava brži povraćaj investicije.

Tipični korisnici samouslužnih perionica su turisti, studenti, podstanari bez sopstvene mašine za veš, ali i osobe čija je kućna mašina trenutno van upotrebe, kao i oni koji imaju mašinu, ali koriste perionicu zbog mogućnosti bržeg pranja, većeg broja uređaja i njihovog većeg kapaciteta (kućne mašine za veš ne mogu oprati velike komade kao što su ćebad, jakne, jorgani, itd.). Korisnici su, sa druge strane, i hoteli, restorani, kompanije za čišćenje, javne institucije, studentski domovi, apartmani, kampovi, marine, hosteli, domovi za stara lica, male firme (frizeri, saloni lepote, radionice...).

Što čini LG Laundry Lounge posebnim?

Kvalitet opreme i usluge. Kako su ovo mašine velikog kapaciteta, mogu se prati i veći komadi, kao što su perjane jakne, prekrivači, ćebad...

Prijatan ambijent. LG Laundry Lounge se trudi da i dizajnom perionice prenese deo „kućne atmosfere“. Bojama, unutrašnjim uređenjem i savršenom čistoćom prostora stvorena je prijatna atmosfera, a klijentima je na raspolaganju besplatan internet, televizija, aparati za kafu, sokovi i grickalice, dečji kutak – sve kako bi se osećali „kao kod kuće“. Dok čekaju, klijenti mogu napuniti svoj pametni uređaj ili besplatno koristiti tablet.

Automatizacija. Način plaćanja u LG Laundry Lounge perionicama prilagođen je kovanicama i karticama. Drugi vid automatizacije, ne manje važan, jeste automatsko doziranje sredstava za pranje.

Sopstvene poslovnice

Više od 50 (SAD, Kina, Italija, Španija, Francuska, Filipini, UAE, Indija, Vijetnam, Malezija, Australija, Čile....) 

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

3 u Hrvatskoj (Zagreb i Zadar)
1 Crna Gora (Podgorica)
1 Srbija (Beograd)

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

Podrška primaocu franšize

Davalac master franšize, kompanija „Bijeli svijet“ obezbeđuje sve neophodne mašine i rezervne delove, servis i montažu i knjigu standarda, kao i sledeću podršku i usluge:

 • Planiranje
  • razvoj ideje
  • analiza potreba i studija izvodljivosti (izbor opreme)
  • pomoć pri pokretanju posla
 • Izrada nacrta
  • nacrti prostora i instalacija
 • Održavanje opreme
 • Podrška
  • marketinška
  • prodajna podrška

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Primalac franšize ne plaća ulaznu niti redovnu franšiznu naknadu – jedino je u obavezi koristiti LG profesionalne uređaje.

Visina investicija zavisi od odabrane opreme. Navodimo dva primera:

Samouslužna perionica koju čine 4 mašine za pranje i 4 mašine za sušenje veša, žetonjera i menjač novca – ukupna investicija cca 20.000 EUR (cena mašina i žetonjere – cca 16.000 EUR; uređenje prostora – cca 4.000 EUR)

Uslužna perionica sa 2 mašine za pranje, 2 mašine za sušenje veša, valjkom, stolom za peglanje – ukupna investicija cca 12.000 EUR (uređaji 10.000 EUR i uređenje prostora cca 2.000 EUR).

Neophodna su i sredstva za početak poslovanja – tekuća poslovna likvidnost.


OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Prostor od min. 30 kvadrata na prometnoj lokaciji – preporučuje se da to budu mesta sa dovoljno stanovništva ili mesta pored prodavnica sa velikom posetom, a svakako se preporučuju lokacije u blizini parkirališta. Franšiza je takođe pogodna za otvaranje u hostelima, marinama, kampovima, studentskim domovima.
Prostor mora udovoljavati minimalnim tehničkim uslovima propisanim zakonom.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Bijeli Svijet d.o.o.

Kranjčevićeva 50, Zagreb, Hrvatska

+385 1 309 18 70

info@brightworld.hr

brightworld.hr/laundry-lounge/

Kontakt osoba za kandidate

Mario Martinek

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno LG Laundry Lounge. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.