Sajam franšiza u Pragu

Franšizni su sajmovi specifični jer na jednom mjestu okupljaju sve ljude koji su zainteresirani za franšizno poslovanje - davatelje i potencijalne primatelje franšize. Na predstojećem sajmu u Opatiji, cilj nam je, stoga, i dinamična razmjena ideja.
Kornelia Šild-Ferenc
Ponedeljak
06.04.2015
Glavni grad Češke će 22. i 23. aprila biti domaćin kompanijama koje žele da svoje dokazane poslovne koncepte predstave na Međunarodnom sajmu franšiznog poslovanja.
 

U svetu preduzetnika postoji nekoliko načina da se započne posao, a da se pri tom izbegne većina „početničkih” nevolja. Jedan od najboljih načina je uzimanje franšize, budući da preduzetnici – primaoci franšize – postaju deo dokazanog poslovnog sistema, poslujući pod izgrađenim brendom, prema poslovnom modelu koji se već pokazao uspešnim u praksi. Ovakvu priliku dobiće i svi zainteresovani preduzetnici koji ovog aprila posete Prag. Naime, 22. i 23. aprila u kongresnom centru Oksystem održaće se Međunarodni sajam franšiznog poslovanja.

– Sajam bi zaista trebalo da okupi sve ljude koji su zainteresovani za franšizno poslovanje, i davaoce i potencijalne primaoce franšize. Stoga ovaj sajam neće biti samo puko predstavljanje franšiznih sistema. Cilj nam je da posetiocima ponudimo sve što je potrebno za uspešno poslovanje – kaže Jirži Krajča, menadžer ovog događaja.

Prema do sada dostupnim informacijama, na sajmu će biti predstavljeno 37 franšiznih sistema. Posetioci će, pored upoznavanja sa davaocima franšize, moći da prisustvuju i nekolicini pratećih predavanja, prezentacija i foruma, a organizatori sajma kažu da bi posebno mogli da privuku vlasnike malih i srednjih preduzeća koji razmišljaju o prelasku na franšizing. Marketing, osnove franšizinga, poslovna podrška, pravna pitanja i primeri uspešnih poslovnih rešenja biće neke od obrađenih tema.

Organizaciju ovog događaja pomoći će Češka i Slovačka franšizna asocijacija, a jedan od medijskih partnera biće i portal Franchising.cz. Ulaz će biti besplatan za sve one koji se registruju na veb-stranici sajma.


Nataša Bogojević
Novinar