Po franšizu u Opatiju

Prvi specijalizovani sajam franšiza, finansijskih i konsultantskih usluga (FEC) održava se 29. i 30. maja u Opatiji, u hotelu Royal
Ponedeljak
25.05.2015
Prvi Sajam franšiza, finansijskih i konsultantskih usluga (FEC) održaće se 29. i 30. maja u Opatiji.
 

Želja nam je da se kroz dva dana Sajma, predstave uspješne hrvatske i međunarodne franšizne kuće te pružatelji financijskih i konzultantskih usluga, potencijalnim franšizerima. Na taj bi način poduzetnici, na jednom mjestu, dobili cjeloviti paket usluga, savjeta i informacija potrebnih za pokretanje poslovanja – navodi se u zvaničnom saopštenju Sajma.

Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia) – prvi je specijalizovani franšizni sajam na području Primorsko-goranske županije. Organizator smotre je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka u saradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

Iako je prisutno godinama, franšizno poslovanje u Hrvatskoj nije dovoljno poznato i promovirano, pa se zato otvara mogućnost organizacije takve manifestacije u nas – istaknuto je u saopštenju. Stoga će, pored predstavljanja franšiznih sistema, sajam upotpuniti i stručna konferencija o franšiznom poslovanju, sa temama „Kako započeti poslovni pothvat kupnjom franšize“ i „Franšizno poslovanje – odličan model rasta uspješnog poslovanja“; okrugli sto, na kojem će učestvovati stručnjaci za franšizing iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije, kao i panel rasprava na temu EU fondova i uslova finansiranja preduzetnika.

Kao neposredni „glasovi branše“, u programima će učestvovati vlasnici i predstavnici poznatih hrvatskih franšiznih brendova kao što su Surf ’n’ Fries, Redac point, IQS (I Quit Smoking), Pek-Snack i Body Creator.

Svoje franšizne koncepte ponudiće i sistemi iz Srbije – biće to lanac pekara MiniPani i turistička agencija za prodaju avio-karata Fly Fly Travel.

Više informacija o događaju, možete pronaći na stranicama FEC-a.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar