Body Creator

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Body Creator je zaštićena marka koja se koristi u centrima za regulaciju telesne težine i preoblikovanje ženskog tela.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu na tom području, razvijen je najmoderniji i najpotpuniji sistem regulacije telesne težine i korekcije ženske figure, s izuzetno dobrim rezultatima - kako estetskim, za klijente, tako i finansijskim, za one koji se pridruže ovoj uspešnoj poslovnoj porodici.

Marka je poznata u Hrvatskoj od 2001. godine, a prisutna je i u regionu: BiH, Slovenija, Hrvatska. Od 2001. ovom uspešnom metodom mršavljenja klijentkinje su ukupno izgubile oko 32 000 kilograma (32 tone) i oko 195 000 centimetara u obimu. Samo u 2012. godini centri su pružili više od 45 000 tretmana.

Prekomerna težina i gojaznost predstavljaju ozbiljnu pretnju i pošast u Evropi. Prekomernu telesnu težinu ima 30-80% odraslih i oko 20% dece i adolescenata, dok ih je trećina i gojazno. Rasprostranjenost gojaznosti raste neverovatno brzo i već do 2010. obuhvatala je 150 miliona odraslih i 15 miliona dece. Alarmantna je činjenica da prekomernu telesnu težinu danas ima 10 puta više dece nego 1970.

 

Metoda za regulaciju telesne težine Body Creator jedno je od rešenja za prevenciju i lečenje poremećaja ishrane i regulaciju telesne težine, kao i preoblikovanje tela na potpuno prirodan način, s dugotrajnim rezultatima koji imaju za cilj zdravlje pojedinca, ali i smanjenje troškova za zdravstveni sistem, osiguravajuća društva i poslodavce, a koji su posledica prekomerne težine i gojaznosti. Metoda Body Creator to osigurava multidisciplinarnim pristupom, stručnim kadrom i konstantnim istraživanjem i razvojem. To uključuje saradnju sa lekarom, nutricionistom, kineziologom, psihologom i fizioterapeutom.

 

Trend tržišta pokazuje da stalno raste želja i potreba za zdravljem, fizičkom snagom i održavanjem vitke i mladalačke figure tela. Oseća se rast potražnje za tretmanima i delotvornim, prirodnim i trajnim metodama za mršavljenje. Imati snažno, sportsko i vitko telo želja je gotovo svake osobe. Posledica tog povećanog interesovanja za "potpunom formom" je snažan razvoj centara za mršavljenje.
Sektor poslovanja centara za mršavljenje i estetsko poboljšavanje je u stalnom porastu i razvoju, i smatra se najbrže rastućim sektorom posle IT industrije. Taj sektor lepote, zdravlja i welnessa ima velike mogućnosti razvoja i zarade, jer je sve više zahteva za otvaranje podružnica i poslovnih koncepata na temu „kako se rešiti nepravilnosti na telu“. Uz mogućnost širenja putem franšize, sektor je dobio dimenziju sigurnijeg ulaganja i bržeg širenja.

 

Body Creator u tom takmičarskom i konkurentskom scenariju nudi svoju formulu transparentne franšize, koja ima inovativnu metodologiju i vrlo dobro uspostavljen sistem i politiku poslovanja i upravljanja, i predstavlja sigurno ulaganje u vlastitu budućnost u sektoru poslovanja koji ne poznaje krizu, a javnost i društvo pomažu ovom sektoru poslovanja svakodnevnim osvešćivanjem u vezi sa problemima gojaznosti i stvaranjem nacionalnih planova prevencije prekomerne telesne težine koje imaju skoro sve zemlje Europe.

 

Sopstvene poslovnice

1

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

Hrvatska: 3
Bosna: 1
Slovenija: 1

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

 • pomoć pri planiranju poslovanja;
 • podrška pre otvaranja centra: kod izbora lokacije i radnika;
 • sva potrebna oprema;
 • informatička podrška poslovanju – sopstveni softver;
 • operativni priručnici;
 • Transfer znanja, iskustva i veština putem obuke;
 • pomoć u vođenju novog centra od strane naših stručnjaka tokom prvih dana poslovanja;
 • set formulara potrebnih za rukovođenje poslovanjem.

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Franšizne naknade

 • Ulazna naknada: 10% od ukupne investicije;
 • Kompletna oprema uključena u cenu franšize;
 • Zajednički marketing nije obavezan, i može se dogovoriti od akcije do akcije;
 • Redovna naknada: nema;
 • Održavanje web stranica: godišnje 50 EUR;
 • Obavezna kupovina jednog aparata iz naše ponude svake dve godine (postoji lista aparata sa cenama u zavisnosti od namene - od 2.500 do 25.000 EUR);
 • Primalac master franšize (za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju) ima obavezu i povlasticu da prodaje podfranšizu, kao i ekskluzivnost za celu zemlju koju pokriva.

Ukupna investicija

Ukupna investicija zavisi od izabranog formata i količine opreme

 • Master franšizna prava: 25.000 EUR
 • OPTIMA: 66.000 EUR („ključ u ruke“)
 • MINI franšiza: 46.000 EUR
 • COMPACT franšiza: 26.000 EUR

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Tražimo partnere/primaoce franšize koji su preduzetni i komunikativni, bez obzira čime se bave; one koji imaju želju, volju i mogućnosti da ulože u sektor poslovanja koji ne poznaje krizu!

Tražimo i primaoce master franšize (za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Makedoniju), koji poznaju lokalno tržište i žele biti naš master primalac franšize - koji će imati privilegiju da prodaje podfranšize, ali i obavezu da otvori prvi ekskluzivni centar, koji potom postaje centar za obuku i regrutovanje na toj teritoriji.

Ugovor se sklapa na 5 godina za primaoce pojedinačne i 10 godina za primaoce master franšize.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Body Creator d.o.o.

Magazinska 11 a, Zagreb

(+385) 1 4920625

(+385) 1 4920624

info@bodycreator.com

www.bodycreator.com

Kontakt osoba za kandidate

mr. sc. Ljiljana Kukec

prof

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Body Creator. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Sve informacije u katalogu potiču od samih organizatora sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri ponudu svakog od izlistanih sistema. Redakcija zadržava pravo da i sama proveri informacije sadržane u katalogu. Ako primetite ili primite obaveštenje da je bilo koja informacija u katalogu netačna ili zastarela, molimo vas kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising portala, obaveštava čitaoce da ne prikupljaj ili obrađuj podatke koji se šalju putem kontakt formulara u katalogu. Svi podaci upisani u kontaktni formular se automatski šalju, putem e-maila, organizatoru sistema koji je naveden u katalogu, u delu koji se odnosi na informacije o franšiznom sistemu. Organizator sistema koji prima poslate podatke, iste će koristiti da pruža informacije o svom sistemu takvim osobama. Slanje bilo kojeg ličnog podatka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke unesene putem kontakt obrazaca je entitet odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka.