Body Creator

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Body Creator je zaštićena marka koja se koristi u centrima za regulaciju telesne težine i preoblikovanje ženskog tela.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu na tom području, razvijen je najmoderniji i najpotpuniji sistem regulacije telesne težine i korekcije ženske figure, s izuzetno dobrim rezultatima - kako estetskim, za klijente, tako i finansijskim, za one koji se pridruže ovoj uspešnoj poslovnoj porodici.

Marka je poznata u Hrvatskoj od 2001. godine, a prisutna je i u regionu: BiH, Slovenija, Hrvatska. Od 2001. ovom uspešnom metodom mršavljenja klijentkinje su ukupno izgubile oko 32 000 kilograma (32 tone) i oko 195 000 centimetara u obimu. Samo u 2012. godini centri su pružili više od 45 000 tretmana.

Prekomerna težina i gojaznost predstavljaju ozbiljnu pretnju i pošast u Evropi. Prekomernu telesnu težinu ima 30-80% odraslih i oko 20% dece i adolescenata, dok ih je trećina i gojazno. Rasprostranjenost gojaznosti raste neverovatno brzo i već do 2010. obuhvatala je 150 miliona odraslih i 15 miliona dece. Alarmantna je činjenica da prekomernu telesnu težinu danas ima 10 puta više dece nego 1970.

 

Metoda za regulaciju telesne težine Body Creator jedno je od rešenja za prevenciju i lečenje poremećaja ishrane i regulaciju telesne težine, kao i preoblikovanje tela na potpuno prirodan način, s dugotrajnim rezultatima koji imaju za cilj zdravlje pojedinca, ali i smanjenje troškova za zdravstveni sistem, osiguravajuća društva i poslodavce, a koji su posledica prekomerne težine i gojaznosti. Metoda Body Creator to osigurava multidisciplinarnim pristupom, stručnim kadrom i konstantnim istraživanjem i razvojem. To uključuje saradnju sa lekarom, nutricionistom, kineziologom, psihologom i fizioterapeutom.

 

Trend tržišta pokazuje da stalno raste želja i potreba za zdravljem, fizičkom snagom i održavanjem vitke i mladalačke figure tela. Oseća se rast potražnje za tretmanima i delotvornim, prirodnim i trajnim metodama za mršavljenje. Imati snažno, sportsko i vitko telo želja je gotovo svake osobe. Posledica tog povećanog interesovanja za "potpunom formom" je snažan razvoj centara za mršavljenje.
Sektor poslovanja centara za mršavljenje i estetsko poboljšavanje je u stalnom porastu i razvoju, i smatra se najbrže rastućim sektorom posle IT industrije. Taj sektor lepote, zdravlja i welnessa ima velike mogućnosti razvoja i zarade, jer je sve više zahteva za otvaranje podružnica i poslovnih koncepata na temu „kako se rešiti nepravilnosti na telu“. Uz mogućnost širenja putem franšize, sektor je dobio dimenziju sigurnijeg ulaganja i bržeg širenja.

 

Body Creator u tom takmičarskom i konkurentskom scenariju nudi svoju formulu transparentne franšize, koja ima inovativnu metodologiju i vrlo dobro uspostavljen sistem i politiku poslovanja i upravljanja, i predstavlja sigurno ulaganje u vlastitu budućnost u sektoru poslovanja koji ne poznaje krizu, a javnost i društvo pomažu ovom sektoru poslovanja svakodnevnim osvešćivanjem u vezi sa problemima gojaznosti i stvaranjem nacionalnih planova prevencije prekomerne telesne težine koje imaju skoro sve zemlje Europe.

 

Sopstvene poslovnice

1

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

Hrvatska: 3
Bosna: 1
Slovenija: 1

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

 • pomoć pri planiranju poslovanja;
 • podrška pre otvaranja centra: kod izbora lokacije i radnika;
 • sva potrebna oprema;
 • informatička podrška poslovanju – sopstveni softver;
 • operativni priručnici;
 • Transfer znanja, iskustva i veština putem obuke;
 • pomoć u vođenju novog centra od strane naših stručnjaka tokom prvih dana poslovanja;
 • set formulara potrebnih za rukovođenje poslovanjem.

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Franšizne naknade

 • Ulazna naknada: 10% od ukupne investicije;
 • Kompletna oprema uključena u cenu franšize;
 • Zajednički marketing nije obavezan, i može se dogovoriti od akcije do akcije;
 • Redovna naknada: nema;
 • Održavanje web stranica: godišnje 50 EUR;
 • Obavezna kupovina jednog aparata iz naše ponude svake dve godine (postoji lista aparata sa cenama u zavisnosti od namene - od 2.500 do 25.000 EUR);
 • Primalac master franšize (za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju) ima obavezu i povlasticu da prodaje podfranšizu, kao i ekskluzivnost za celu zemlju koju pokriva.

Ukupna investicija

Ukupna investicija zavisi od izabranog formata i količine opreme

 • Master franšizna prava: 25.000 EUR
 • OPTIMA: 66.000 EUR („ključ u ruke“)
 • MINI franšiza: 46.000 EUR
 • COMPACT franšiza: 26.000 EUR

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Tražimo partnere/primaoce franšize koji su preduzetni i komunikativni, bez obzira čime se bave; one koji imaju želju, volju i mogućnosti da ulože u sektor poslovanja koji ne poznaje krizu!

Tražimo i primaoce master franšize (za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Makedoniju), koji poznaju lokalno tržište i žele biti naš master primalac franšize - koji će imati privilegiju da prodaje podfranšize, ali i obavezu da otvori prvi ekskluzivni centar, koji potom postaje centar za obuku i regrutovanje na toj teritoriji.

Ugovor se sklapa na 5 godina za primaoce pojedinačne i 10 godina za primaoce master franšize.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Body Creator d.o.o.

Magazinska 11 a, Zagreb

(+385) 1 4920625

(+385) 1 4920624

info@bodycreator.com

www.bodycreator.com

Kontakt osoba za kandidate

mr. sc. Ljiljana Kukec

prof

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Body Creator. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.