U Sarajevu je počela da radi franšiza Direct Booker-a:
Tim zadužen za razvoj poslovanja
Ponedeljak
13.03.2017.
Prva franšiza Direct Booker-a, agencije za izdavanje privatnog smeštaja sa jedinstvenim konceptom, počela je sa radom u Sarajevu.
 

Nakon što je Direct Booker samostalno razvio poslovanje na hrvatskom i crnogorskom primorju, otvorena je i prva franšiza – u Sarajevu.
Nikola Grubelić, suvlasnik koncepta Direct Booker, kaže da je do saradnje sa primaocima iz Sarajeva došlo preko zajedničkog prijatelja iz Dubrovnika s kojim inače sarađuju i čije objekte rentiraju u Dubrovniku i Splitu. – Tokom jednog razgovora smo pomenuli da imamo firmu u Crno Gori i da ćemo u skorije vreme tražiti kvalitetne i agilne osobe za franšize na područiju Bosne i Hercegovoine. On je prepoznao našeg sadašnjeg partnera Asima Hisenia kao takvu osobu i kao nekoga ko bi bio idealan za ovaj posao i bio je u pravu – kaže Grubelić.

Sarajevo kao destinacija, prema njegovim rečima, ima veliki potencijal – turizam je ušao na velika vrata, gostiju je sve više i više. – Samim tim, i ponude smeštaja je sve više, tako da verujemo da će Direct Booker u Sarajevu uskoro imati jako veliki broj smeštajnih jedinica u svojoj ponudi – kaže on.

Asim Hiseni, koji je postao primalac franšize Direct Booker-a sa partnerom Jasminom Bibićem, kaže da su se odlučili za Direct Booker franšizu jer je reč o dobro osmišljenom i celovitom konceptu. – Tako omišljen sistem omogućava uspostavu i rukovođenje poslovanja turističke agencije uz internetsku platformu, mobilnu aplikaciju i štampani katalog. Naravno, jako je bitno što i mi, Direct Booker Sarajevo, verujemo da je ovaj model poslovanja turističke agencije pun inovacija. Mislimo da ovaj izvanredno osmišljeni način rada daje mogućnost da uposlimo mlade i perspektivne ljude. Očekujemo da ćemo u narednim godinama postati lideri na sarajevskom i bosanskohercegovačkom tržištu – kaže Hiseni.

Iako su tek nedavno počeli da rade, u pripremnom periodu su već uspeli da akviziraju 50 smeštajnih jedinica u Sarajevu i očekuju da u narednom periodu povećaju svoju ponudu. – Na osnovu našeg početnog iskustva, zadovoljni smo i mi kao tim Direct Booker Sarajevo. Takođe, i iznajmljivači imaju pozitivne kritike. U narednom periodu očekujemo porast smeštajnih jedinica koje će biti u našem portfelju i, samim tim, rast franšize u Sarajevu – kaže Hiseni.


Vesna Lapčić
saradnik