Franšizing ponovo deo vizije

Učesnici seminara će moći da se upoznaju s osnovnim načelima franšiznog poslovanja, načinom na koji funkcioniše odnos davaoca i primaoca franšize, kao i pravnim aspektima franšizinga u Srbiji.

Foto: Sa prošlogodišnjeg seminara o franšizingu
Ponedeljak
20.11.2017
Seminar o prednostima i potencijalima franšiznog poslovanja pod nazivom „Franšizing – kako uspeti: Problemi i kako ih prevazići?“ održaće se 25. novembra 2017. u Beogradu, u okviru multikongresa Serbian Visions 2017.
 

U organizaciji Privredne komore Srbije, u subotu, 25. novembra 2017. u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, održaće se seminar posvećen franšizingu. Seminar počinje u 12, a završava se u 14 časova. Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen.

Učesnici seminara će moći da se upoznaju s osnovnim načelima franšiznog poslovanja, načinom na koji funkcioniše odnos davaoca i primaoca franšize, kao i pravnim aspektima franšizinga u Srbiji. Pored stručnjaka iz oblasti franšizinga na seminaru će govoriti i predstavnici franšiznih koncepata koji svoju mrežu šire u Srbiji, ali i u inostranstvu. Oni će ukazati na najčešće probleme iz prakse, koji se javljaju u odnosu između davaoca i primaoca franšize, ali i dati sugestije kako se ti problemi mogu prevazići.

Panelisti ovogodišnjeg seminara će biti Marica Vidanović (Privredna komora Srbije), Igor Bogojević (Profit System Adriatic), Dušica Milosavljević (Pro Mens, brend „SuanPan – mentalna aritmetika“ iz Niša) i Đorđe Stanković (Car Foil Shop).

Marica Vidanović iz Privredne komore Srbije kaže da PKS i ove godine učestvuje u projektu Serbian Visions 2017 sa predavanjem i diskusijom na temu razvoja franšizinga u Srbiji zbog važnosti franšiznog poslovanja i potrebe za kontinuiranom afirmacijom i promocijom ove teme.

Pored generalnog prikaza kako franšizing funkcioniše i zbog čega je ovaj poslovni odnos vrlo specifičan, dodatno ćemo učesnike predavanja upoznati sa najčešće uočenim problemima koji se javljaju u realnom poslovnom odnosu primaoca i davaoca franšizinga. Želja nam je da se na istom mestu nađu dve strane franšiznog partnerstva, kako bi se kroz sugestije i mišljenja stručnjaka našla najoptimalnija rešenja za prevazilaženje problema – kaže Vidanović.

Seminar je namenjen svima koji žele da saznaju više o ovom vidu poslovanja – studentima, nezaposlenima, preduzetnicima koji su zainteresovani za nova ulaganja i/ili započinju svoje poslovanje, preduzetnicima koji žele da svoje poslovanje prošire kroz franšizing, pravnim licima koja su zainteresovana za rast i razvoj svog poslovanja putem franšize, institucijama koje su franšizno poslovanje prepoznale kao jak agregat zapošljavanja, konsultantima u malom preduzetništvu, bankama koje prate trendove u preduzetništvu i prilagođavaju se potrebama svojih klijenata.

Seminar „Franšizing – kako uspeti: Problemi i kako ih prevazići?“ održava se u okviru šireg projekta – Serbian Visions 2017, svojevrsnog multikongresa čiji je cilj stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta i jačanje uloge civilnog društva.


Helen Doron franšízant
V. Lapčić