U Varšavu po franšizu

Učesnici trodnevnog Foruma o franšizingu mogu da nauče kako da odaberu najbolju poslovnu ideju, kako da provere verodostojnost ponude i stvarne troškove ulaganja u franšizu.
Ponedeljak
11.08.2014
Najveći sajam franšiza u srednjoj i istočnoj Evropi i ove jeseni se održava u glavnom gradu Poljske. Očekuje se 150 izlagača.
 

Od 16. do 18. oktobra Varšava će po 12. put biti domaćin najvećeg sajma franšiza u srednjoj i istočnoj Evropi – Franchise EXPO 2014. U Palati kulture i nauke ponovo će se okupiti svi akteri franšiznog biznisa: sistemi i kompanije (davaoci franšize), potencijalni kupci i investitori.

Ove godine, kako je najavljeno, predstaviće se 150 franšiznih sistema. Najveći broj izlagača dolazi iz Poljske, ali se svake godine povećava i broj kompanija iz inostranstva. Očekuju se kompanije iz Nemačke, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Ukrajine, ali i sistemi iz zapadne Evrope, Amerike, Kanade i Australije.

Za one koji razmišljaju o pokretanju posla, a šansu traže u kupovini franšize, sajam u Varšavi je idealna prilika za upoznavanje, razmenu informacija i iskustava. Izlagači, pak, naglašavaju da svake godine raste broj informisanih i vrlo dobro pripremljenih posetilaca koji dolaze kao ozbiljni kandidati za kupovinu franšizu. Franchise EXPO u Varšavi svake godine poseti 7.000 ljudi.

Posetioci imaju vrlo određen cilj – oni dolaze da pronađu idealnu poslovnu ideju, franšizu koja će biti najbolja za njih. Sajam je, stoga, mesto gde mogu da uživo razgovaraju sa izlagačima, uporede ponude i postave važna pitanja. Primetili smo da svake godine raste i broj onih koji posećuju Forum o franšizingu, gde mogu da saslušaju stručnjake i uspešne menadžere iz oblasti franšizinga koji su spremni i da objasne, odgovore na sva pitanja, posavetuju. Ove godine fokus će biti na poslovnom upravljanju – kaže Arkadiusz Słodkowski, predsednik konsultantske kuće PROFIT system*, koja je i ove godine glavni organizotor sajma.

Među izlagačima koji su do sada potvrdili učešće nalaze se i McDonald's, Telepizza, Alior banka, Carrefour, Intermarche, Odido, Gatta, Yasumi.


Više informacija o XII Franchise EXPO 2014, sa ažurnim spiskom izlagača možete pronaći ovde.

Pogledajte YOUTUBE snimak sa prošlogodišnjeg sajma. 


* PROFIT franchise services d.o.o, izdavač portala Franchising.rs, je deo PROFIT system. Više o PROFIT system na našim srpskim stranicama profitsystem.rs


Ukoliko želite da i Vaša kompanija učestvuje na sajmu kao izlagač - molimo da popunite Upitnik ispod, kontaktiraćemo Vas sa ponudom za učešće. 


Zanima nas učešće na Franchise EXPO sajmu
Zanima nas učešće na Franchise EXPO sajmu
If you see this, leave this form field blank
Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar