Razlika je u kvalitetu

BodyCocept, portugalski lanac salona za negu lepote i zdravlja, traži primaoca master franšize i u Srbiji
Utorak
20.10.2015
Na tržištima u regionu još uvek ne postoji jedinstvena mreža salona za negu lepote koja posluje pod jednim brendom, s istim kvalitetom usluge. Portugalci to žele da promene.
 

Portugalski BodyConcept ima oko 50 klinika za negu lepote i zdravlja na matičnom tržištu, ali i dalje ulaže u razvoj franšiznog poslovanja. I to ne samo u Portugalu. Kompanija, naime, mrežu franšiza uspešno širi i u inostranstvu, a među poželjnim tržištima, na kojima bi želela da pronađe nove franšizne partnere, nalaze se i zemlje ovog regiona – Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija.

– Tražimo, pre svega, primaoca master franšize, jer znamo da bi mrežu salona najbolje mogao da razvije lokalni preduzetnik koji dobro poznaje lokalno tržište – kažu u kompaniji.

Primalac master franšize bi mrežu širio pronalaženjem novih, pojedinačnih primalaca franšize, a preporučuje se da to budu preduzetnici iz gradova sa najmanje 10.000 stanovnika. – Pribegavanje franšizingu kao strategiji razvoja u oblasti salona za negu lepote vrlo je česta pojava u svetu. Primaoci franšize mogu brzo da osete benefite pristupanja mreži, posebno kada je marketing u pitanju, jer većina franšiznih sistema ulaže u reklamne kampanje i podizanje svesti o brendu. Franšizni partner, pored toga, može da računa i na brži povraćaj investicije ako se pridržava preporuka i standarda kvaliteta usluge koje propisuje davalac franšize – kaže Gabrijela Petrova, franšizni konsultant kompanije PROFIT system.

Istraživanja pokazuju da tržišta u ovom regionu još uvek nisu zasićena konceptima ove vrste, a rascepkanost i neujednačen kvalitet usluge samo mogu da idu u prilog portugalskom sistemu. – Poslovanje u oblasti nege lepote vrlo je osetljiva delatnost i svaka neprofesionalnost direktno utiče na ljude koji su vam poklonili poverenje. Zato pažljivo brinemo o kvalitetu usluge, edukaciji zaposlenih i ugledu franšize BodyConcept – ističu u kompaniji. To bi, kako kažu, mogla da bude i najbolja preporuka zainteresovanim za ovu franšizu.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar