Nova franšiza iz Rima

List, brend visoke ženske mode iz Rima, stiže u Srbiju. Primalac franšize je kompanija BJN.
Ponedeljak
05.01.2015
Kompanija BJN već na početku 2015. dovodi novi brend na srpsko tržište. Portfelj su obogatili još jednom modnom franšizom, ovaj put italijanskim brendom List.
 

Nakon što je prošle godine kompanija BJN potpisala franšizne ugovore sa turskim brendovima Tudors i Goose, ove godine će svom portfelju dodati modnu marku iz Rima – List. Ovaj brend visoke ženske mode biće predstavljen u martu svečanom modnom revijom.

– List je brend čiji se proizodi mogu opisati rečima "affordable luxury" – pristupačan luksuz, u konkurenciji je sa dizajnerskim brendovima Elisabeta Franci, Max Mara, Liu Jo, Patrizia Peppe, a cenovno sigurno upola jeftiniji od njih, u čemu se i ogleda komparativna prednost brenda List. Svi proizvodi su vrhunskog dizajna i kvaliteta, isključuvo od priodnih materijala, i sve je proizvedeno u Italiji – kaže Bojan Mitić, direktor kompanije BJN.

List Fashion Group, u čijem je vlasništvu brend List, osnovala su 1991. dva preduzetnika Ruben Dell’Ariccia i Giulio Moscati.

Pod imenom List trenutno posluje 250 prodavnica u 27 zemalja na tri kontinenta, a jedan od glavnih načina širenja mreže je upravo franšizing, kako u Italiji tako i u drugim zemljama.


Vesna Lapčić
Novinar