16.09.2015

Dobar početak uliva optimizam

Kako reaguju oglašivači na Ticket Com franšizu, postoji li interesovanje za ovu vrstu posla, i šta primaoce najviše zanima, odgovara nam Damir Jurković

Damir Jurković, direktor kompanije Haus Service, koja je primalac franšize Ticket Com, uspeo je da za kratko vreme ugovori prvi posao i na taj način uvede oglašavanje na poleđini fiskalnih računa i na tržište Hrvatske. Naime, pre nekoliko dana pokrenuta je prva šestomesečna kampanja u sedam prodavnica jednog trgovačkog lanca na ostrvu Krk, a sledećeg meseca se očekuje početak kampanje u još četiri prodavnice. U „nadležnosti“ Jurkovića je region Rijeke i okolnih ostrva, dok je franšiza na raspolaganju u svim ostalim regionima. Jurković je u međuvremenu započeo pregovore sa potencijalnim primaocima, a, kako kaže, najviše je zainteresovanih iz Srbije.

Damir Jurković, Ticket Com Fot. D. Jurković

Potencijal u ovome poslu svakako postoji – Damir Jurković, direktor kompanije Haus Service, primalac franšize Ticket Com

Ticket Com franšiza je relativno kratko prisutna na tržištu. Kakve su prve reakcije „sa terena“, budući da je reč o novom poslovnom konceptu na tržištu? Kakve su reakcije potencijalnih partnera i samih potrošača?

Ovo je prvenstveno biznis za komunikativne osobe, s vrlo razvijenim smislom za međuljudske odnose. Potrebno je dosta komunicirati s oglašivačima kako bi im se približio novi koncept oglašavanja. Međutim, kako se radi o najjeftinijem vidu oglašavanja na tržištu, zanimanje oglašivača svakako postoji. Naravno da susrećem i one koji ne iskazuju interes za oglašavanje zbog raznoraznih razloga: „već imam dovoljno posla“, „nemam dovoljno radnika za povećani opseg posla“, „kad posla ima, onda ga ima, a kad nema, neće pomoći ni oglašavanje“ i slično... No, u špici turističke sezone, pored vođenja vlastitog restorana na otoku Krku, uspio sam prikupiti oglašivače za dvije šestomjesečne kampanje u 11 trgovina lanca Kvarner Punat trgovine, te sam siguran da potencijal u ovome poslu svakako postoji. Kako je prva kampanja u trgovinama tek krenula, reakcije će se vidjeti u narednom periodu. Vjerujem, vrlo pozitivne, prema dosadašnjim iskustvima Ticket Com franšizera iz drugih država diljem svijeta.

Kako teku razgovori sa primaocima? Šta ih najviše zanima?

Primaoci se javljaju, ali u ovom trenutku u većem broju iz Srbije nego iz Hrvatske. Potencijalne primaoce zanima što ih očekuje u budućem poslu, kako doći do distributora i oglašivača, tko radi dizajn kupona, gdje se štampaju trake.

Šta vidite kao najveće prepreke u širenju mreže?

Franšizing u Hrvatskoj nije još dovoljno popularan, a vjerujem da i loša gospodarska situacija obeshrabruje ljude u pokretanju novih poslova, koji naravno zatijevaju i određene investicije. Utisak iz dosadašnjih razgovora je da problem uglavnom leži u početnoj investiciji, mada Ticket Com franšiza ne zahtijeva znatna novčana sredstva za pokretanje vlastitog posla.

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank