Novi „Mek“ predstavio inovacije

Inovacije – terminal za poručivanje, kao i koncept „made for you“ koji je pionirkse korake načinio prošle godine u restoranu u Pančevu – trebalo bi da olakšaju i ubrzaju poručivanje hrane u McDonald’s-ovim restoranima.
Sreda
28.10.2015
U novootvorenom restoranu u Beogradu McDonald’s je uveo još jednu novinu na srpsko tržište – terminal za poručivanje.
 

Novina koju je McDonald’s predstavio u nedavno otvorenom restoranu na Bežanijskoj kosi (Immocentar II) u Beogradu – terminal za poručivanje ili self order kiosk – zaživela je tek nedavno u restoranima ovog lanca. Pilot projekti su sprovođeni širom SAD i Kanade tokom ove godine da bi se ispitalo kako tržište reaguje na ovu novinu. Ona, naime, naročito na prometnijim lokacijama, treba da reši problem gužvi i da poseban komfor onima koji plaćaju karticom, jer hranu mogu samostalno da naruče i plate odmah pomoću ekrana osetljivog na dodir. Te porudžbine često budu spremljene za kraće vreme nego što bi to bilo da su kupci čekali u klasičnom redu.

Pored toga, ovakav vid tehničke novotarije svakako omogućava i optimizaciju poslovanja, što su brojni primaoci McDonald's-ove franšize širom sveta dočekali sa oduševljenjem.

Pored pomenute novine, koncept „made for you“ , koji je na ovom tržištu zaživeo u pančevačkom restoranu otvorenom prošle godine, instaliran je i u novi restoran. Reč je o inovaciji koja se duže od 20 godina primenjuje u restoranima ovog lanca širom sveta, a cilj je da osoblje u kuhinji odmah po dobijanju porudžbine počne da priprema obrok kako bi hrana bila sveža i topla, a isporuka efikasnija.

McDonald’s na Bežanijskoj kosi je 23. restoran ovog lanca u Srbiji.

Vladimir Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija, izjavio je da je u nove restorane uloženo 1,6 miliona evra, a obezbeđen je posao za 50 radnika. – Iako je tržište u Srbiji i dalje turbulentno i puno ekonomskih izazova, naša kompanija nastavlja sa razvijanjem, a dokaz toga je konstantno unapređenje naše ponude, kao i primena novih tehnologija u restoranima širom Srbije – rekao je on.


Vesna Lapčić
Novinar