Za prvih pet preduzetnika koji uzmu našu franšizu ulazna naknada će biti prepolovljena. Njima će umesto 7.000 evra, koliko će kasnije biti naknada, franšiza biti dostupna za već 3.500 evra.
Slađana Kovačević
Sreda
23.03.2016
Kafe-pekara Kralj, koja svoju maloprodajnu mrežu širi i kroz franšizu, odlučila je da ponudi povoljnije uslove za prvih pet zainteresovanih primalaca franšize ovog brenda.
 

Kafe-pekara Kralj, karakteristična po ponudi grčkih peciva i kafe, uspela je da u proteklih godinu dana proširi svoju maloprodajnu mrežu u nekoliko gradova Srbije. U želji da njihova peciva i kafa dođu do što većeg broja potrošača, odlučili su da ulazna franšizna naknada za prvih pet primalaca bude upola manja. – Za prvih pet preduzetnika koji uzmu našu franšizu ulazna naknada će biti prepolovljena. Njima će umesto 7.000 evra, koliko će kasnije biti naknada, franšiza biti dostupna za već 3.500 evra. Za taj novac dobiće kvalitetnu obuku pripreme peciva, krofni, kafe i ostalih proizvoda koji se nalaze u našoj ponudi – kaže Slađana Kovačević, zadužena za širenje franšizne mreže kafe-pekara Kralj.  

– S obzirom da se naša peciva i kafe uvoze iz Grčke, vrlo je važno da ljudi umeju dobro da ih pripreme kako bi potrošači dobili kvalitetan proizvod. Uz obuku, daćemo im i gotova dizajnerska rešenja za opremanje lokala, savete kako da pristupe kupcima, imaće konstantnu savetodavnu podršku, teritorijalnu ekskluzivnost, a korišćenje brenda se podrazumeva – objašnjava Kovačević.

Pored klasičnog formata, Kralj kafe nudi i povoljniji vid saradnje, a to je partnerski sistem. Ulazna naknada za partnere je 1.000 evra. Taj sistem je namenjen isključivo ljudima koji već imaju svoj lokal i radili su u ugostiteljstvu. Ovaj format ne podrazumeva preuzimanje brenda niti vizuelnog identiteta. – Naši partneri bi deo postojeće, ili kompletnu opremu, mogli da iskoriste, i sa malim ulaganjima da nastave da rade, sada kao deo našeg partnerskog sistema – objašnjava Slađana Kovačević.


Vesna Lapčić
Novinar