Denny’s ima više od 1.700 restorana širom sveta
Četvrtak
02.11.2017
Prvi restoran na evropskom tlu Denny’s otvara u Velikoj Britaniji. Američki lanac je zainteresovan i za tržišta ovog regiona.
 

Denny’s je u Americi dobro poznato ime, sinonim za klasični „američki dajner“ – porodični restoran neformalnog obedovanja u kome se služi tipična američka hrana. Prošle godine, lanac je najavio da će ubrzati razvoj na tlu Evrope, a prvi korak je upravo načinjen – Denny’s je nedavno potpisao franšizni ugovor s britanskom kompanijom Denny’s Magic Diners UK. Kao primalac Denny’s franšize, ova kompanija će u narednih nekoliko godina otvoriti 10 restorana u Velikoj Britaniji. Prvo otvaranje se, prema zvaničnom saopštenju, najavljuje za kraj ove godine u Svonziju u Velsu.

Ovo je, međutim, samo prvi korak. Denny’s je takođe zainteresovan za tržišta Srednje i Istočne Evrope, uključujući i zemlje ovog regiona. – Verujemo da brend ima ogroman potencijal za razvoj na evropskim tržištima – kaže Džon Miler, predsednik i izvršni direktor Denny’s-a. – Kako se naša globalna mreža širi, tako raste i broj zainteresovanih za franšizu. Trudićemo se da održimo ovaj tempo rasta, posebno sad kad smo ubrzali razvoj na tržištima van Severne Amerike – kaže Miler.

Sa iskusnim partnerima u razvoj

Denny’s traži jake i iskusne franšizne partnere – to bi trebalo da budu kompanije ili investitori s dokazanim rezultatima iz ugostiteljske ili slične branše. Kako će imati obavezu da u što kraćem roku otvore veći broj restorana na jednom tržištu, franšizni partneri bi, osim iskustva i znanja, trebalo da imaju i značajan kapital – u ovom slučaju oko pet miliona dolara, što bi bilo dovoljno za otvaranje najmanje pet restorana.

Partnerima koji bi da kupe franšizu i razvijaju mrežu na lokalnom tržištu, Denny’s nudi tri formata restorana. Mali Denny’s, površine od 70 do 250 m2, idealan je za šoping molove i food-court-ove, aerodrome, železničke stanice, oblasti oko fakulteta. Standardni Denny’s, s površinom od 300 do 800 m2, projektovan je za samostalne zgrade, lokale u centralnim delovima grada, ali i velikim tržnim centrima. Treći tip lokala Denny’s on-the-go, površine od 250 do 500m2, namenjen je za lokacije uz auto-puteve, gradske pešačke zone, prometne raskrsnice.

Denny’s će svojim partnerima pružiti punu podršku i nadzor u pripremi, izgradnji i vođenju restorana.


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević