Franšiza Taxi Cammeo sve je rasprostranjenija u gradovima Hrvatske. Snažna se ekspanzija očekuje na Primorju.
Utorak
16.12.2014
Za franšizni sistem Helen Doron u Bosni i Hercegovini 2014. bila je najuspešnija godina do sada. Nadaju se da će i naredne nastaviti da postižu odlične rezultate.
 

Nina Višković je karijeru u Helen Doron školi engleskog jezika započela u Beogradu, gde je i studirala. Naime, nakon završenih studija postala je predavač u Helen Doron centru koji se nalazi na Vračaru. Od samog početka zavolela je ovu metodu učenja engleskog jezika. – Već poslije nekoliko mjeseci rada sam odlučila da ću konkurisati za master franšizu za područje Bosne i Hercegovine i pokušati da poslujem u tom franšiznom sistemu u svom rodnom gradu – Sarajevu – započinje priču ova mlada preduzetnica.

Nakon godinu dana rada u Beogradu, što joj je poslužilo kao dobro iskustvo, vratila se u „svoje Sarajevo“. Već u septembru 2011. počeo je sa radom prvi Helen Doron centar u Bosni i Hercegovini, koji se i danas nalazi na istoj lokaciji, u centru grada. – U tom centru i danas radim kao predavač, podučavam decu po ovoj jedinstvenoj metodi – kaže ona. 

Uspeh koji je postigao prvi edukativni centar pomalo ju je iznenadio iako je znala da je Helen Doron metoda popularna skoro na svim meridijanima sveta. – Poslije samo dva mjeseca školu je pohađalo više od stotinu učenika, što je dovelo i do otvaranja novih škola u našoj zemlji – ističe ona.

Posle godinu dana, otvorila se i druga škola u Sarajevu, zatim škola u Mostaru, a svaka od škola je, kako kaže, nastavila sa uspesima. Danas, nakon samo četiri godine, Helen Doron centri postoje i u Banja Luci, Tuzli, Mostaru, u Sarajevu – čak tri. Po Helen Doron metodi, trenutno, uči nešto više od 1.000 učenika, a od početka poslovanja kroz ovaj edukativni sistem prošlo je više od 1.400 polaznika.

Nina Višković kaže da pri izboru primalaca pojedinačne franšize najviše pažnje obraća na to koliko je kandidat spreman da se posveti poslu. – Sigurna sam da je to jedan od glavnih uslova za uspjeh. Iako sam imala samo 24 godine, samim tim i malo životnog, a pogotovu poslovnog iskustva, svojom upornošću sam uspjela da od naše metode u Bosni i Hercegovini napravim prepoznatljiv brend – naglašava ona.

 Godina je na izmaku, a za ovaj franšizni sistem u Bosni i Hercegovini bila je to najuspješnija poslovna godina do sada. Otvorena su tri nova  centra i broj učenika je udvostručen. – Iskreno se nadam da ćemo svi zajedno nastaviti da nižemo uspjehe i u narednoj godini – kaže ponosno Nina Višković. 


Vesna Lapčić
Novinar