Burger King ponovo u Rumuniji

Četvrtak
25.12.2014
Nakon dve godine „zatišja”, Burger King se vraća na tržište Rumunije.
 

Kako objavljuju rumunski mediji, američki lanac planira da u naredne četiri godine u Rumuniji otvori 30 restorana. Burger King je, inače, pre dve godine „nestao“ sa ovog tržišta kada se tadašnji nosilac franšize Atlantic Restaurant System povukao iz posla usled nesolventnosti, zatvorivši sve restorane američkog fast-food brenda.

Old Navy, kolekcija

Foto: PROFIT system 

Iz sedišta kompanije u Americi, pak, ovih je dana potvrđeno da se Burger King vraća u Rumuniju, s tim što će matična kompanija ovog puta biti direktno uključena u razvoj mreže. Kompanija je osnovala joint venture Burger King SEE, koji će, pored Rumunije, biti zadužen i za razvoj franšize u Italiji, Poljskoj i Grčkoj. Novoosnovana kompanija je, zapravo, nosilac master franšize i ima pravo da dalje daje pojedinačne franšize.

Povratkom na tržište Rumunije, Burger King je najavio i da je spreman da uloži više desetina miliona evra u razvoj mreže, a planirano je da budu otvoreni restorani sva tri formata – drajv-in (drive-in), ulični restorani i restorani prilagođeni šoping molovima.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar