25.12.2014

Burger King ponovo u Rumuniji

Nakon dve godine „zatišja”, Burger King se vraća na tržište Rumunije.

Kako objavljuju rumunski mediji, američki lanac planira da u naredne četiri godine u Rumuniji otvori 30 restorana. Burger King je, inače, pre dve godine „nestao“ sa ovog tržišta kada se tadašnji nosilac franšize Atlantic Restaurant System povukao iz posla usled nesolventnosti, zatvorivši sve restorane američkog fast-food brenda.

Burger King, Hrvatska

Foto: PROFIT system 

Iz sedišta kompanije u Americi, pak, ovih je dana potvrđeno da se Burger King vraća u Rumuniju, s tim što će matična kompanija ovog puta biti direktno uključena u razvoj mreže. Kompanija je osnovala joint venture Burger King SEE, koji će, pored Rumunije, biti zadužen i za razvoj franšize u Italiji, Poljskoj i Grčkoj. Novoosnovana kompanija je, zapravo, nosilac master franšize i ima pravo da dalje daje pojedinačne franšize.

Povratkom na tržište Rumunije, Burger King je najavio i da je spreman da uloži više desetina miliona evra u razvoj mreže, a planirano je da budu otvoreni restorani sva tri formata – drajv-in (drive-in), ulični restorani i restorani prilagođeni šoping molovima.

Nataša Bogojević

Novinar
Piši autoru

želite više?

newsletter Franchising.rs

If you see this, leave this form field blank