Novi pristup za nova tržišta

Franšiza „Dve šmizle“ se pokazala kao dobra prilika za porodični posao. Početna investicija nije previsoka, a najveći deo novca odlazi na opremanje i prvo punjenje radnje.
Četvrtak
18.02.2016.
Lanac prodavnica nakita „Dve šmizle“ svoje poslovanje želi da proširi na inostrana tržišta. Jedan od prvih koraka je – internet prodavnica.
 

Nakon što su razvili značajnu mrežu sopstvenih i franšiznih maloprodajnih objekata u Srbiji i Crnoj Gori, „Dve šmizle“ nameravaju da uđu i na druga tržišta. Prošle godine je otvorena franšizna radnja u Bosni i Hercegovini, a Milica Gavrilović, vlasnica koncepta, kaže da dosta upita stiže i iz Slovenije.

S obzirom da ekonomska situacija u Srbiji nije sjajna, rešili smo da izađemo na inostrana tržišta, i to za sada sa našom internet prodavnicom. Iako se ispostavilo da to nije mali zalogaj, nadamo se da ćemo u narednim nedeljama pripreme privesti kraju – kaže Milica Gavrilović. 

Na domaćem tržištu, „Dve šmizle“ su prošle godine dobile franšizni korner u Gornjem Milanovcu, a početkom marta, u planu je otvaranje još jedne sopstvene radnje, ovog puta na Novom Beogradu. – Dugo smo tražili lokal u tom delu Beograda i na kraju smo uspeli – „Dve šmizle“ će biti u tržnom centru „Piramida“. Nadam se da ćemo lepo raditi – kaže ona.

Franšiza „Dve šmizle“ pogodna je, pre svega, za porodični posao, kaže Gavrilović. Početna investicija nije previsoka, a najveći deo novca, zapravo, potreban je za opremanje prostora i kupovinu nakita. Zainteresovani primaoci mogu da otvore klasičnu radnju „Dve šmizle“ ili, pak da, ukoliko se već bave određenom delatnošću, u okviru postojećeg objekta smeste franšizni korner, što je povoljnija opcija. Zanimljivo je da franšizne radnje i korneri dobro posluju i u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca, ali i u manjim sredinama kao što su Ruma, Ivanjica, Paraćin.


Vesna Lapčić
saradnik