„Dve šmizle“ su dobile 13. franšiznu radnju. Otvorena je nedavno u centru Valjeva.
Nedelja
07.09.2014
Nova franšizna prodavnica nakita „Dve šmizle“ otvorena je u Valjevu. Pod ovim brendom u Srbiji sada radi 13 franšiza.
 

Pre nego što je postala primalac franšize i otvorila radnju „Dve šmizle“ u Valjevu, Slavica Spasić je, kako sama kaže, godinama radila poslove koje nije volela. Radila je u knjigovodstvenoj agenciji, ali je i pomagala suprugu koji vodi sopstveno preduzeće. Tek nedavno odlučila je da uradi i nešto za sebe. Tražeći ideju za posao, Slavica je na internetu naišla na „Dve šmizle“. – Bio mi je zanimljiv njihov koncept franšize – kaže. – A znala sam da bih s uživanjem mogla da radim ovaj posao, jer zaista volim nakit – objašnjava.

Nakon nekoliko meseci pregovora sa davaocem franšize, Slavica je otvorila franšizu „Dve šmizle“ u centru Valjeva. – Veći deo dana radim sama, ali  najvažnije je da sam veoma zadovoljna. Uostalom, radimo tek sedam dana, a prodaja već dobro ide – kaže Spasić.

U Srbiji, pored 13 franšiznih radnji, u sistemu „Dve šmizle“ posluje i sedam franšiznih kornera. Franšize imaju i u Crnoj Gori (20 kornera) i Bosni i Hercegovini (dve radnje). „Dve šmizle“ za sada imaju i osam radnji u svom vlasništvu, sedam u Beogradu i jednu u Novom Sadu.


Vesna Lapčić
Novinar