Dve šmizle

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

“Dve šmizle“ je brend koji postoji od 2002. godine, od kada se bavimo proizvodnjom i prodajom modnog nakita, kao i prodajom SWAROVSKI ELEMENATA i repromaterijala za izradu bižuterije. Kreativni dizajn, izuzetan kvalitet i pristupačne cene doprineli su brzoj popularnosti “Dve šmizle”, a iskustvo, istančan ukus i inovativni stil doveli su brend u poziciju da diktira modne trendove. Zato ne čudi saradnja sa mnogim stilistima, modnim dizajnerima i TV kućama.
Naš nakit možete videti na modnim revijama, u TV serijama, filmovima i pozorišnim predstavama...

Važani deo naše kompanije čini proizvodnja - ogrlice, minđuše, narukvice, prave se od najfinijih materijala kao što su SWAROVSKI ELEMENTI, poludrago kamenje, staklo, a metalni elemeti koje koristimo su isključivo bez nikla, tako da ne postoji mogućnost alergijskih reakcija.

Našu prodajnu mrežu čine sopstveni prodajni objekti, čime pokazujemo i dokazujemo uspešnost koncepta, i franšizni objekti - "Dve šmizle“ se uspešno bave franšizingom a brojne franšizne radnje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i konstantno širenje mreže, govore tome u prilog.

Neke od prednosti pristupanja franšiznom sistemu "Dve šmizle":

 • razrađena tehnologija poslovanja i već osvojeno tržište;
 • ugled i prepoznatljiv kvalitet;
 • brz povratak uloženih sredstava i sigurno postavljanje i širenje posla;
 • marža – razlika u ceni između nabavne i prodajne - ostavlja dovoljno prostora za isplatu svih troškova i ostvarenje dobiti;
 • edukacija o metodama prodaje i poslovanja, kao i obuka prodavaca;
 • podrška u radu i vođenju prodajnih objekata, u širenju maloprodajnog biznisa i otvaranju novih prodavnica;
 • najpovoljniji uslovi nabavke robe;
 • nema sezonskih artikala – celokupan asortiman se prodaje tokom cele godine;
 • dizajnerski tim Dve Šmizle konstantno izrađuje nove modele što ponudu čini izuzetno dinamičnom i interesantnom.

Nudimo sledeće oblike poslovne saradnje: FRANŠIZNA RADNJA i FRANŠIZNI KORNER. Franšiza podrazumeva otvaranje radnje po ugledu na sopstvene poslovne jedinice "Dve šmizle". Franšizni korner podrazumeva da u lokalu koji se bavi prodajom asortimana koji je kompatibilan sa nakitom (odeća, obuća, tašne, parfimerija...) postoji deo lokala predviđen za brendirane vitrine sa nakitom.

Sopstvene poslovnice

9 u Srbiji (8 u Beogradu, uključujući i Hobby Dve Šmizle (radnju za prodaju repromaterijala za nakit) i 1 u  Novom Sadu)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

21 u Srbiji (Aranđelovac, Beograd, Bečej, Bor, Inđija, Gornji Milanovac, Ivanjica, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Mladenovac, Novi Pazar, Novi Sad, Paraćin, Ruma, Smederevska Palanka, Smederevo, Svilajnac, Valjevo, Zrenjanin)

2 u Bosni i Hercegovini (Banja Luka, Bosanska Gradiška)

21 u Crnoj Gori (Podgorica (7 jedinica), Nikšić (2), Bar, Cetinje, Kotor, Budva (2), Tivat, Berane, Herceg Novi (2), Ulcinj, Bijelo Polje i Danilovgrad).

2 u Makedoniji (Skoplje)

1 u Luksemburgu

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

Kompletna logistička podrška koja obuhvata:

 • podrška u  selekciji lokacije i opremanju radnje – upoznavanje sa standardima franšiznog sistema "Dve šmizle" u pogledu kompletnog izgleda radnje, postupka brendiranja, adekvatnog nameštaja, kao i poželjnih lokacija;
 • početna obuka radnika – upoznavanje sa brendom, edukacija o metodama prodaje nakita;
 • marketing na webu i društvenim mrežama...

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Osnovna investicija:

 • za Franšizni korner: ulazna investicija za nakit oko 3.000 EUR,  do 1.000 EUR pratećih troškova (ambalaža, display proizvodi – biste, stalci za minđuše).
 • za Franšizu: ulazna investicija za nakit od oko 5.000 EUR,  do 1.000 EUR pratećih troškova (ambalaža, display proizvodi – biste, stalci)

Marketing

 • podrazumeva reklamiranje na lokalnom nivou putem radio stanica, bilborda, flajera i sl. - troškovi variraju u zavisnosti od grada

Opremanje lokala

 • podrazumeva krečenje, izradu nameštaja i brendiranje – troškovi se, u zavisnosti od grada i veličine lokala, kreću oko 3.000 EUR

Nema franšiznih naknada.

Procenjena (ukupna) vrednost investicije: do 10.000 EUR


OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

 • Primalac mora imati lokal (sopstveni ili u zakupu) veličine 15-25m2
 • Lokacija treba da bude u užem gradskom jezgru, da ima visoku frekvenciju prolaznika i uopšte da bude u blizini drugih lokala koji se bave prodajom kompatibilnog asortimana
 • U osnovnom ugovoru i aneksu se do detalja definišu prava i obaveze Davaoca i Primaoca franšize.
 • Osnovni princip poslovanja franšiznog sistema "Dve šmizle" je kompletna zaštita tržišta u gradu u kome se otvara franšiza ili franšizni korner, u smislu da oni postaju ekskluzivno mesto prodaje nakita brenda "Dve šmizle". U tom smislu, jedna od najvećih obaveza primalaca franšiza jeste obaveza prodaje isključivo nakita brenda "Dve šmizle" i korišćenje brenda na propisani način.

INFORMACIJE O DAVAOCU

Dve šmizle d.o.o.

Obalskih radnika 4a, Čukarica, 11030 Beograd

+381 11 3542 843 ; +381 63 542 555

+381 11 3057 342

office@dvesmizle.rs

www.dvesmizle.rs

Kontakt osoba za kandidate

Irena Ružić (srpski i engleski jezik)

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Dve šmizle. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Sve informacije u katalogu potiču od samih organizatora sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da proveri ponudu svakog od izlistanih sistema. Redakcija zadržava pravo da i sama proveri informacije sadržane u katalogu. Ako primetite ili primite obaveštenje da je bilo koja informacija u katalogu netačna ili zastarela, molimo vas kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising portala, obaveštava čitaoce da ne prikupljaj ili obrađuj podatke koji se šalju putem kontakt formulara u katalogu. Svi podaci upisani u kontaktni formular se automatski šalju, putem e-maila, organizatoru sistema koji je naveden u katalogu, u delu koji se odnosi na informacije o franšiznom sistemu. Organizator sistema koji prima poslate podatke, iste će koristiti da pruža informacije o svom sistemu takvim osobama. Slanje bilo kojeg ličnog podatka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke unesene putem kontakt obrazaca je entitet odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka.