Forum o članku: Nova mladost 15

Korisničko ime 12.06.2013. *.V34-16.opera-mini.net

Da li je moguc Franchising u oblasti stomatologije u vezi stomatoloskih materijala?

Redakcija 13.06.2013. *.cable-89-216-123-95.static.sbb.rs

Franšizing je moguć u svakoj branši, tako i u stomatologiji.

Kako se (ako dobro razumemo Vaše pitanje) radi o distribuciji, koja (uvek) sadrži određena posebna znanja (know-how), svakako da je franšizing primenjiv.

Nije teško zamisliti sledeći scenario (kao primer): osvojen asortiman određenih proizvođača sa povoljnim cenama, koji se dostavlja (recimo) direktno ordinacijama, i koji funkcioniše na teritoriji nekog grada - može biti predmet interesovanja i u nekom drugom gradu - ili državi u regiji. Postoji preduzetnik koji "poznaje lokal" i kroz franšizing može da dobije razrađen poslovni model biznis model. Davalac franšizinga, sa druge strane, ima interesa da "proširi teritoriju" i time dopre do većeg broja kupaca, iz najmanje nekoliko razloga: ima veće tržište (svakako uz manji rabat jer deli zaradu sa primaocem) ali i bolje uslove nabavke - nabavlja veće količine robe i time mora imati bolje uslove. Naravno, osvaja teritoriju koju manje poznaje no lokalni primalac. Itd.

Prihvatite ovo samo kao ilustraciju! Ali je franšizing svakako moguć.

Ostale kategorije

Mišljenja izneta u komentarima na forumu su privatna mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove PROFIT system. Komentari koji sadrže elemente oglašavanja ili očigledno narušavaju principe pristojnog ponašanja neće biti objavljeni, ili će biti obrisani.

Komentare mogu postavljati samo registrovani korisnici. IP adresa osobe koja ostavlja komentar biće vidljiva svim korisnicima. Korisnički nalog će biti blokiran ako komentari sadrže reklamne, uvredljive, vulgarne, preteće ili rasističke poruke. Ako primetite zloupotrebu, obratite se na: Franchising.rs. Redakcija portala, kao administrator foruma, ima pravo da objedini komentare o sličnim temama i da temama promeni ili dodeli prikladnije nazive.

Redakcija portala zadržava pravo da koristi, u celosti ili delovima, komentare sa foruma u člancima koji se objavljuju na portalu Franchising.rs, kao i u drugim materijalima koje izdajemo.