vesti

svet | 25.02.2021.

Dominacija velikih sistema

Ovogodišnja lista portala Franchise Direct potvrdila je da su, i tokom pandemije, američke franšize ostale najuspešnije i najzastupljenije u svetu. Među njima, najviše je sistema iz oblasti gastronomije.

Ovogodišnja lista portala Franchise Direct potvrdila je da su, i tokom pandemije, američke franšize ostale najuspešnije i najzastupljenije u svetu. Među njima, najviše je sistema iz oblasti gastronomije.

istraživanja tržišta | 08.02.2021.

Tržište franšiza u Srbiji raste

U Srbiji je na kraju 2020. godine aktivno poslovalo ukupno 255 franšiznih sistema, pokazuje analiza tržišta grupacije PROFIT system.

edukativne usluge | 02.02.2021.

Dobra investicija u budućnost

Škola programiranja iz Poljske Coding Giants će krajem februara dobiti franšizu u Hrvatskoj. Kako je pronašla svoj put do Coding Giants-a i šta ju je posebno privuklo ovom konceptu, otkriva Branka Bebić, vlasnica licence za tržište Hrvatske.

svet | 23.01.2021.

I dalje na uzlaznoj putanji

Uprkos pandemiji, zatvaranju i ekonomskom usporavanju, mnogi franšizni sistemi su i tokom 2020. nastavili da rastu, pokazuje ovogodišnja analiza liste 500 najuspešnijih američkih franšiza magazina Entrepreneur.

edukativne usluge | 22.01.2021.

Bez predaha za IT škole

Coders Lab, najveća mreža IT škola u Srednjoj i Istočnoj Evropi, nastavlja da razvija franšiznu mrežu na evropskim tržištima. Franšiza je dostupna i za zemlje ovog regiona.

poslovne usluge | 11.01.2021.

Tim kao pokretačka snaga

Razmišljate o širenju poslovanja davanjem franšize? Pitate se šta je potrebno za izgradnju stabilnog franšiznog sistema? Za početak – tim koji će se baviti ovim zadatkom.

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.01.2021.

Picerije za preduzetne

Pizza Hut nastavlja širenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi – traži primaoce franšize koji bi želeli da otvore i vode više restorana. Koliko treba uložiti u ovu međunarodnu franšizu?

intervju nedelje | 29.12.2020.

Tržište franšiza će ojačati

Snaga franšiznog sistema se najbolje testira u kriznim vremenima. Mreže koje su izgradile blizak i jak partnerski odnos sa svojim primaocima franšize imaju najveće šanse da prežive, kaže Marek Halfar, direktor PROFIT system-a Češka

region | 25.12.2020.

Kako izabrati a ne zažaliti?

„Jednostavan odgovor bio bi – izaberite najbolje što se nudi na tržištu franšiza”, poručuje Mihal Višnjevski, direktor franšiznog konsaltinga u grupi PROFIT system

poslovne usluge | 17.12.2020.

Bezbednost u temelju franšize

Iz Amerike na tržišta ovog regiona stiže Signal 88 Security, franšizni sistem specijalizovan za usluge obezbeđenja. Ko može biti primalac ove franšize?

region | 10.12.2020.

Dva lica franšizinga

Kad kupuju franšizu, preduzetnici računaju da će u zamenu za deo svoje samostalnosti lakše i uspešnije pokrenuti i voditi biznis. Šta su dobre, a šta manje privlačne strane franšiznog modela poslovanja?

region | 08.12.2020.

Zašto je finansijski model važan?

Finansijski model franšiznog koncepta treba da, jezikom brojeva, opiše sve investicije, prihode, rashode i dobit za davaoca i primaoca franšize. Kako ga načiniti i kakvu korist donosi stranama u franšiznom odnosu?

region | 03.12.2020.

Franšizne naknade

Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza, po tom pitanju, nije izuzetak. Koje se to, pak, investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.11.2020.

U svim glavnim gradovima Evrope

Kako teče poslovanje i razvoj mreže u uslovima pandemije te gde se još može očekivati otvaranje franšiznih poslastičarnica pod brendom La Donuteria, odgovara vlasnik ovog koncepta Peter Stranjak

usluge za individualne klijente | 24.11.2020.

Profesionalna usluga na mreži

Onlajn platforma Qjob pomaže u povezivanju raznih firmi i pružalaca usluga s potencijalnim klijentima. Kompanija namerava da posao razvije i u Srbiji. Ko može da dobije licencu?

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.11.2020.

Bezbedna dostava hrane

Minimalan kontakt s klijentima, redovna upotreba dezinficijensa i stalne provere zdravstvenog stanja dostavljača – načela su sigurne dostave hrane. Kako ove principe jedan franšizni sistem primenjuje u praksi?

edukativne usluge | 05.11.2020.

Pravo vreme za škole programiranja

Pandemija koronavirusa je potvrdila koliko nam je IT potreban. Poljski franšizni sistem Coders Lab posvećen je upravo edukaciji IT stručnjaka, a cilj im je da franšizne škole programiranja otvore i na ovim prostorima.

poslovne usluge | 28.10.2020.

Put do globalnog brenda

Šta su poslovni ciljevi ProfitApp-a, koja su tržišta otvorili, kakav profil primalaca franšize traže i šta očekuju u narednim godinama, otkriva franšizni menadžer kompanije Marko Mirović

lepota i fitnes | 28.10.2020.

Ko zna, taj i radi

DepilConcept, franšizni sistem specijalizovan za epilaciju, depilaciju i tretmane fototerapije, otvorio je novi franšizni centar. Ipak, to nije jedina novost – zainteresovanim preduzetnicima sada se nudi i potpuno razrađen posao na lokaciji u Beogradu.

2
3
4
5
sledeći  
poslednji