Po kafu u „podzemlje“

Prva kafeterija pod brendom Subway Cafe otvorena je krajem oktobra u Poljskoj, na železničkoj stanici u Katovicama. Ovom kafeu je tako pripala čast da premijerno predstavi novi poslovni koncept poznatog brenda restorana brze hrane u Evropi, i to nekoliko meseci posle lansiranja koncepta u SAD-u, gde je do sada otvoreno 20-ak Subway Cafe-a.
Pored osnovnog menija, koji obuhvata veliki izbor sendviča, putnici sada mogu da kupe i kafu, peciva i kolače. Restoran je osmišljen tako da omogući brzu uslugu, a specifičnom prostoru je prilagođen i dizajn enterijera.
- Želeli smo da novi koncept predstavimo baš u Poljskoj, jer ovdašnje tržište konstantno raste. Broj naših restorana u Poljskoj i dalje raste i do sada ih ima 62. Istovremeno, uvereni smo da ni Subway Caffe neće „propasti u zemlju“, sudeći po ovolikom broju restorana koji uspešno posluju pod Subway logom. Sledećih šest meseci će pokazati hoće li nova ideja naići na dobar odjek i nastaviti da se širi u ostatku Evrope - kaže Martin Princ, zadužen za razvoj brenda u zemljama Srednje i Istočne Evrope.
Subway širi svoju franšiznu mrežu u 99 zemalja, gde ima gotovo 38.000 restorana. U Poljskoj je prvi restoran kompanije Subway otvoren pre 12 godina u Varšavi. Danas, lanac obuhvata 62 restorana, a još deset je u fazi priprema za otvaranje. Da bi pokrenuo restoran pod brendom Subway, potencijalni primalac franšize treba da izdvoji najmanje 85.000 evra. Ulazna naknada iznosi 7.500 evra.
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
U Srbiju je stigla nova, inovativna franšiza – Vendobox prodavnice koje su otvorene 24 sata i u kojima se različiti proizvodi kupuju na vending mašinama.
Prodavnica odeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj prodavnici, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merčendajzing (merchandising) - veština izlaganja i pozicioniranja robe.
Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije izuzetak. Koje se to investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?
LG Laundry Lounge, lanac samouslužnih perionica veša, uskoro će dobiti nove franšizne jedinice u Ljubljani, Pragu i Skoplju. Davalac franšize, uz to, savetuje svoje primaoce da se u vreme COVIDa-19 obavezno pridržavaju i određenih pravila.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...