gastronomija i ugostiteljstvo

gastronomija i ugostiteljstvo | 15.01.2020.

Taco Bell „cveta“ u Rumuniji

Za samo dve godine, na tržištu Rumunije otvoreno je 10 restorana američkog lanca brze hrane Taco Bell.

Za samo dve godine, na tržištu Rumunije otvoreno je 10 restorana američkog lanca brze hrane Taco Bell.

gastronomija i ugostiteljstvo | 22.11.2019.

Biznis bez ostatka

Originalni koncept usluge po kojoj se prepoznaju restorani EasyBeer i EasyWine posebno je zanimljiv gostima, a njihova profitabilnost, pak, preduzetnicima koji su zainteresovani za franšizu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.10.2019.

Licenca za supu u jestivoj ambalaži

Ukrajinski lanac Soup Culture, poznat po pripremi i prodaji supe u jestivoj čaši, ima franšize u sedam zemalja i planira širenje mreže širom Evrope.

gastronomija i ugostiteljstvo | 29.08.2019.

Manje osoblja, manje briga

Kako je moguće voditi restoran a ne zaposliti mnogo ljudi? Otvorite Easy Beer ili Easy Wine – poručuje franšizni menadžer ovih gastro barova. U čemu je „tajna“?

gastronomija i ugostiteljstvo | 26.08.2019.

Surf’n’Fries konačno u Beogradu

Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim sosevima i origanalnoj ambalaži, konačno je stigao u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 06.08.2019.

Franšiza na štapiću

„Želeli smo da stvorimo mesto gde će svakog dana biti leto“ – kažu vlasnici brenda Anjuna, mađarskog koncepta za prodaju sladoleda na štapiću. Uz franšizu, koncept žele da prenesu i na druga tržišta.

gastronomija i ugostiteljstvo | 15.07.2019.

Icy Bobo je od sada YORTIE

Franšizni sistem Icy Bobo, koncept za prodaju sladoleda pripremljenog na tajlandski način, u potpunosti je rebrendiran i sada se širi pod brendom YORTIE.

gastronomija i ugostiteljstvo | 07.06.2019.

Proveri i popravi

Od čega se sastoji i kako treba da izgleda „savršena“ Domino's pica? Veštačka inteligencija zna odgovor.

gastronomija i ugostiteljstvo | 28.05.2019.

Za svakog po nešto

McDonald's je otvorio 28. restoran u Srbiji. Gotovo istovremeno, u Švedskoj je otvoren i prvi McHive, McDonald's-ov restoran za pčele.

gastronomija i ugostiteljstvo | 23.05.2019.

Ledene rolnice u franšizi

Franšizni sistem Icy Bobo, koncept za prodaju sladoleda pripremljenog na tajlandski način, namerava da proširi mrežu širom Evrope. Partnere traže i u ovom regionu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 16.04.2019.

Starbucks otvoren u Beogradu

Jedan od svetski najpopularnijih lanaca kafeterija Strabucks dobio je i prvi kafe u Srbiji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.04.2019.

Obilje u jednom zalogaju

Priča o Caribic Pizzi se širila „od zalogaja do zalogaja“, da bi danas pod ovim brendom radilo 14 restorana. Od 2017. lanac se širi i kroz franšizu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 13.03.2019.

Dašak Kanade u Kini

Prva od 1.500 planiranih kafeterija kanadskog lanca Tim Hortons otvorena je krajem februara 2019. u Kini.

gastronomija i ugostiteljstvo | 21.02.2019.

S ćevabdžinicama u Evropu

Lanac brze hrane „Pink ćevabdžinice“ godinama razvija franšiznu mrežu. Sada se spremaju i za izlazak u inostranstvo. Prvi koraci su već načinjeni.

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.01.2019.

Lako do restorana

Kako im je to i u samo ime „upisano“, Easy Beer i Easy Wine predstavljaju inovativne ugostiteljske koncepte koji „s lakoćom“ privlače klijente. Vlasnici kažu – i primaoce franšize.

gastronomija i ugostiteljstvo | 16.01.2019.

Novi primalac s novim ciljem

Za širenje mreže restorana Burger Kinga u Hrvatskoj od 2017. zadužena je firma „Kraljevi Restorani“, a početak „velike ekspanzije“ označili su otvaranjem restorana u Splitu i Zagrebu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 21.12.2018.

Kap po kap

Sa tri nove kafeterije, koje će biti uređene i otvorene do kraja 2018, broj Starbucks-a na tržištu Mađarske povećaće se na 27.

gastronomija i ugostiteljstvo | 14.12.2018.

Pokrenuti posao bez straha

Kao primalac franšize, Matej Varga je pet godina vodio četiri Subway restorana u Bratislavi. U isto vreme, bio je i razvojni agent ovog brenda za tržišta Slovačke i Hrvatske. Šta su dobre strane višestrukog franšizinga i zašto je lakše raditi pod okriljem „velikog brenda“?

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.11.2018.

Po ukusu lokalnog tržišta

Taco Bell, franšizni lanac poznat po meksičkim specijalitetima, ima 92 restorana u sedam evropskih zemalja. Ovih je dana otvorio i prvi restoran u Londonu.

2
3
4
5
sledeći  
poslednji