gastronomija i ugostiteljstvo

gastronomija i ugostiteljstvo | 24.01.2022.

Papa John's osvaja Kinu

Američki lanac picerija Papa John's planira da otvori više od hiljadu franšiznih restorana u Kini.

Američki lanac picerija Papa John's planira da otvori više od hiljadu franšiznih restorana u Kini.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.12.2021.

Riblji delikatesi i franšiza

Ko želi da obogati lokalno gastro tržište i pokrene uspešan brend ribljeg uličnog restorana – od sada može uzeti franšizu hrvatskog koncepta Fish Delish. Kakva se prilika nudi franšiznim partnerima?

gastronomija i ugostiteljstvo | 16.11.2021.

Nova franšiza u susedstvu

Popeyes, američki lanac poznat po specijalitetima od piletine, ulazi na tržište Rumunije. Planirano je da prvi restoran bude otvoren 2022. godine.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.11.2021.

Pizza Hut budućnosti

Godina 2020. je bila godina reorganizacije za brend Pizza Hut. Franšizna mreža ponovo raste, a zainteresovani su i za širenje u zemljama ovog regiona.

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.10.2021.

Japanska kuhinja u malom formatu

Suši restoran ne može da funkcioniše samo s dvoje zaposlenih. Japanos, međutim, može! – kaže Kristina El Majzub, operativna direktorka ovog restorana japanske kuhinje, koji kreće u osvajanje Evrope

gastronomija i ugostiteljstvo | 28.09.2021.

Zaradi na jeftinoj kafi

Cofix, lanac kafića s povoljnim cenama, pojavio se na tržištu Izraela kao žestoki konkurent Starbucks-u. Danas, nakon što su postigli zavidne rezultate na postojećim tržištima, nameravaju da biznis prošire i širom Evrope.

gastronomija i ugostiteljstvo | 22.09.2021.

Zdrava hrana, dobra investicija

Lanac restorana zdrave hrane Salad Box traži franšizne partnere i u zemljama ovog regiona.

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.07.2021.

Brza zdrava hrana

Zašto je Salad Box gastro koncept skrojen po meri modernog potrošača, koliki je njegov poslovni potencijal i ko može uzeti ovu franšizu, otkriva jedan od osnivača Radu Lupaš

gastronomija i ugostiteljstvo | 02.06.2021.

Kad kafa postane više od užitka

Franšizni lanac Meron namerava da proširi svoj koncept kafeterija u sve zemlje Evropske unije. Otvoreni su za saradnju i s preduzetnicima iz Hrvatske i Slovenije.

gastronomija i ugostiteljstvo | 26.05.2021.

Franšiza za restoran zdrave hrane

Fitbar, jedinstveni koncept restorana zdrave hrane, ove godine proslavlja deceniju poslovanja. Nakon što su otvorili tri restorana u Beogradu i stekli dragoceno iskustvo, odlučili su da ponude franšizu. Prva je otvorena u Mostaru.

gastronomija i ugostiteljstvo | 24.05.2021.

Slatki biznis s krofnama

Franšizni sistem Donuterie zainteresovan je da mrežu svojih poslastičarnica razvije i na tržištu Hrvatske. Koliko treba uložiti u ovu franšizu?

gastronomija i ugostiteljstvo | 11.05.2021.

Jubilarno u Beogradu

McDonald’s je otvorio dvadeseti restoran u Beogradu, a trideset prvi u Srbiji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 14.04.2021.

Ukusi mora u franšizi

Spojili su ljubav prema ribi, moru i gastronomiji i pokrenuli ulični riblji bar Tunaholic. Ovaj gastro kutak, osmišljen do najsitnijih detalja, brzo je razvio i ponudio franšizu. Koje uslove treba da ispune potencijalni franšizni partneri Tunaholic-a?

gastronomija i ugostiteljstvo | 09.04.2021.

CHIPAS stiže u Visoko

Prva franšizna jedinica u Bosni i Hercegovini sarajevskog restorana CHIPAS otvara se u Visokom.

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.03.2021.

Suši i za preduzetne Slavonce

Pandemija nije usporila razvoj mreže Sushi by A's-a, koncepta za pripremu i prodaju sušija „to go“. Prva prodajna jedinica je nedavno otvorena u regiji Slavonije, a kako nalaže koncept kompanije, poslovanje će nakon uhodavanja preuzeti primalac franšize.

gastronomija i ugostiteljstvo | 18.02.2021.

Izvući najbolje iz izazova

Kako je pandemija oblikovala poslovanje i u čemu se ogleda snaga franšiznog sistema McDonald's-a, otkriva Radim Foltin, direktor franšiznog razvoja u kompaniji McDonald's Češka

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.01.2021.

Picerije za preduzetne

Pizza Hut nastavlja širenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi – traži primaoce franšize koji bi želeli da otvore i vode više restorana. Koliko treba uložiti u ovu međunarodnu franšizu?

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.11.2020.

U svim glavnim gradovima Evrope

Kako teče poslovanje i razvoj mreže u uslovima pandemije te gde se još može očekivati otvaranje franšiznih poslastičarnica pod brendom La Donuteria, odgovara vlasnik ovog koncepta Peter Stranjak

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.11.2020.

Bezbedna dostava hrane

Minimalan kontakt s klijentima, redovna upotreba dezinficijensa i stalne provere zdravstvenog stanja dostavljača – načela su sigurne dostave hrane. Kako ove principe jedan franšizni sistem primenjuje u praksi?

2
3
4
5
sledeći  
poslednji