Kineska hrana u Banatu

Franšizni restoran „Dva štapića“ otvoren i u Zrenjaninu
Jelena Savčić, izvršna direktorka „Dva štapića“, kaže da je poseta u prvim danima bila odlična. – U Zrenjaninu i okolini nije postojao restoran kineske hrane. „Dva štapića“ su otvorena u okviru ritejl parka, prvog šoping centra takvog tipa u tom regionu. Zrenjaninu gravitira oko 500.000 ljudi iz severnog i srednjeg Banata. Prvih dana restoran je posetilo više od 500 gostiju, a prosečna dnevna poseta u prvih petnaestak dana je oko 370 ljudi, što je jako dobar odziv – kaže Savčić.
Primaoci franšize, koji vode restoran Zrenjaninu, bili su, zapravo, stalni gosti „Dva štapića“, a za ovaj restoran su se odlučili jer im se, kako kaže Savčić, svideo način na koji rade, a i zbog kvaliteta hrane. – Primaoci franšize su već imali iskustvo u ugostiteljstvu, što je, osim razloga koje sam već navela, bilo „zeleno“ svetlo za saradnju – kaže Savčić.
Da podsetimo, franšizni restoran „Dva štapića“ otvoren je i početkom novembra 2016. u Vršcu.
Inače, prvi restoran „Dva štapića“ počeo je sa radom 2005. u Novom Sadu, kao klasičan à la carte restoran kineske kuhinje. Odskočna daska za dalje širenje mreže bilo je, međutim, kada su vlasnici, porodica Savčić, osmislili po formatu manji restoran, u kojem se služi unapred pripremljena hrana izložena u vitrinama. To im je omogućilo da pruže isti kvalitet hrane uz bržu uslugu. Do sada su otvorili četiri ovakva restorana – jedan u Novom Sadu, tri u Beogradu. – Trenutno pripremamo još jedan format, koji bi uskoro trebalo da počne sa radom i za koji se nadamo da će nam omogućiti brže širenje franšizne mreže – kaže Jelena Savčić.
POGLEDAJTE ČLANKE

Fabrika burger & pizza bar počeo je sa radom 2017. godine kao mali porodični biznis u Subotici. Vlasnici koncepta sada razmišljaju o širenju poslovanja kroz razvoj franšizne mreže.
Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
NAJČITANIJE

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije izuzetak. Koje se to investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?
Prodavnica odeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj prodavnici, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merčendajzing (merchandising) - veština izlaganja i pozicioniranja robe.
Šta je potrebno za pokretanje Mini Pani franšize, po čemu se izdvajaju od sličnih koncepata i šta očekuju od predstojećeg Sajma franšiza u Opatiji, govori Kornelia Šild-Ferenc
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...