Nove potrebe, novi koncept

KFC, jedan od najpopularnijih lanaca fast-food restorana, od ovog leta planira da u Americi uvede novi format, tzv. fast-casual tip restorana. Prvi KFC eleven bi trebalo da bude otvoren 5. avgusta u Luizvilu, u blizini sedišta kompanije, a po zvaničnim izjavama predstavnika kompanije, KFC eleven će, u stvari, biti odgovor na sve uočljiviji trend na tržištu. Naime, praksa pokazuje da mušterije radije odlaze u restorane za koje smatraju da, za neznatno višu cenu, nude zdravije obroke u odnosu na poznate fast-food lance restorana.
Za sada, zna se da će KFC eleven imati nešto drugačiji logo i novi meni, a ciljna grupa bi trebalo da budu ljudi u 20-im i 30-im godinama koji su, kako kažu u kompaniji, "razvili naviku da više i radije poručuju piletinu bez kostiju" - što, moramo priznati, nije specijalitet po kome je KFC postao poznat u Americi i svetu. Međutim, pored "dijetalnog" belog pilećeg mesa, jelovnik novog KFC-a bi, takođe, uključivao mnogo više niskokaloričnijih obroka kao što su kuvani pirinač, salate i tanki, beskvasni hleb.
KFC je još u aprilu najavio otvaranje pilot-jedinice. Po prvim reakcijama mušterija i američkih medija, reklo bi se da je najviše zamerki bilo upućeno na novi logo restorana - iako "eleven" (11) u nazivu treba da asocira na broj začina koji ulaze u originalni recept osnivača KFC-a kapetana Sandersa, većina je negodovala što je dobro poznati lik kapetana potpuno nestao sa obeležja novog restorana. Dopadljivost i kvalitet samog koncepta će, pak, tek biti na probi.
KFC je treći najpopularniji brend u svetu fast-food restorana. U vlasništvu je kompanije Yum! Brands Inc. i ima 5.200 restorana u SAD i više od 15.000 restorana u 109 zemalja sveta. Za sada, kompanija planira da novi format KFC eleven razvija isključivo na teritoriji Sjedinjenih Država.
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

„Malac Genijalac“ je brend poznat širom regiona. Na tržištu Severne Makedonije postoji još potencijala za širenje franšizne mreže.
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
U Srbiju je stigla nova, inovativna franšiza – Vendobox prodavnice koje su otvorene 24 sata i u kojima se različiti proizvodi kupuju na vending mašinama.
Bez licenciranja nema franšizinga. I pored toga što su vrlo slični, ova dva modela poslovne saradnje se u nekoliko detalja bitno razlikuju.
Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije izuzetak. Koje se to investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...