Ljudi ne razumeju da izgled, kvalitet usluge i proizvoda Pekare Branković iziskuju poštovanje niza pravila i našu stalnu podršku. Kandidati znaju šta znači preuzimanje nečijeg brenda, ali kada im kažemo da mi sprovodimo stalni nadzor, da zadržavamo pravo da obustavimo rad i prodaju ukoliko vidimo da se standardi ne poštuju - prilično se iznenade!
Miodrag Janković
Ponedeljak
14.10.2013.
Interesovanje za franšizom Pekare Branković iz Niša ne jenjava. U međuvremenu, maloprodajnu mrežu proširili su otvaranjem još jedne pekare u svom vlasništvu.
 

Miodrag Janković, direktor komercijale u Pekari Branković, kaže da interesovanja za franšizom uvek ima. – Trenutno se više javljaju ljudi van Niša nego iz samog grada. Ima zainteresovanih iz Aleksinca, Leskovca, Prokuplja, ali još uvek nemamo baš ozbiljnog kandidata. Kad ljudi vide kako izgledaju i posluju naše pekare, i sami požele da otvore takvu, ali su troškovi visoki, najviše zbog transporta – kaže Janković.

On objašnjava da bi asortiman, ukoliko nađu adekvatnog primaoca franšize van Niša, morao da bude kombinovan - morala bi da postoji saradnja sa još jednom pekarom. - U tom slučaju, mi bismo ih snabdevali asortimanom smrznutog peciva, a program svežih peciva, pogača i slično - nabavljali bi na lokalu. Mi ne bismo imali ništa protiv da uporedo postoje dva brenda, niti bi to bio jedinstven slučaj – objašnjava Janković.

Potencijalni kandidati se, međutim, često iznenade kada čuju šta sve franšizing podrazumeva. – Ljudi ne razumeju da izgled i kvalitet usluge i proizvoda koje imaju Pekare Branković iziskuju poštovanje niza pravila i našu stalnu podršku. Kandidati imaju elementarno znanje, znaju šta znači preuzimanje nečijeg brenda, ali kada im kažemo da mi sprovodimo stalni nadzor, da zadržavamo pravo da obustavimo rad i prodaju ukoliko shvatimo da se standardi ne poštuju, kao kada, na primer, shvatimo da pecivo nije dobro ispečeno i slično, prilično se iznenade – objašnjava Janković.

Pekara Branković je krajem jula svoju maloprodajnu mrežu obogatila novim prodajnim objektom koji je u njihovom vlasništvu. – Ta pekara dobro radi jer u okolini nema objekata tog tipa, a u blizini je škola i uopšte, prometno je mesto. U tu pekaru smo uveli i program pizza i toplih sendviča, što nemamo u svim pekarama – kaže Janković. Cilj im je da do kraja godine u Nišu otvore još jednu pekaru, pa su trenutno u potrazi za lokacijom.


Vesna Lapčić
saradnik